Hur man omformatera en ny hårddisk i Windows XP SP2

October 14

Hur man omformatera en ny hårddisk i Windows XP SP2


När du har installerat en ny hårddisk i datorn måste hårddisken fortfarande formateras med ett filsystem som känns igen av Windows. De vanligaste och rekommenderade filsystem att använda är FAT32 och NTFS. Om den nya hårddisken installeras i datorn sedan NTFS rekommenderas, eftersom det har filrättigheter, filkomprimering, och filkryptering, och är mer robust än FAT32.

Instruktioner

1 Klicka på "Start", klicka sedan på "Kör" rutan. Skriv "diskmgmt.msc" i "Kör" rutan och tryck på "Enter". Den "Diskhantering" programfönstret visas.

2 Hitta den nya hårddisken belägen i listan som upptar den övre halvan av "Disk Management" fönstret. För att bekräfta att du har identifierat rätt enhet, högerklicka på enheten, klicka sedan på "Egenskaper" och sedan klicka på fliken "Maskinvara" i fönstret som visas. Märke och modell på hårddisken kommer att markeras i förteckningen över hårddiskar visas.

3 Sök i listan hårddiskar ligger i den nedre halvan av "Diskhantering" fönster och lokalisera den nya hårddisken. Högerklicka på varje partition och klicka på "Ta bort partition" och klicka sedan på "Ja" för att bekräfta borttagningen av partitionen.

4 Högerklicka på hårddisken när alla partitioner har tagits bort och klicka på "Ny partition" och klicka sedan på "Nästa" -knappen. Klicka på "Primär partition" knappen, och klicka sedan på "Nästa" -knappen.

5 Klicka på "Nästa" för att tilldela all den nya hårddiskutrymme till en enda partition. Annars, klicka på "Partition storlek i MB:" fältet och skriv in en partition storlek som är mindre än den totala storleken på hårddisken, och klicka sedan på "Nästa" -knappen.

6 Klicka på "Tilldela följande enhetsbeteckning" knappen, och sedan på listrutan enhetsbeteckning och välj en tillgänglig enhetsbokstav. Klicka på "Nästa" -knappen.

7 Klicka på knappen "Nästa" i "Format partition" fönstret för att lämna inställningar filsystemet på (NTFS standardinställningar) standard.

8 Klicka på "Finish" för att skapa den nya partitionen formaterad med NTFS-filsystemet.

9 Upprepa partitionen och formatering procedur för att skapa ytterligare partitioner om så önskas och det finns kvar på den nya hårddiskutrymme.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com