Hur man räknar antalet kolumner i Access 2007 Database

July 18

Hur man räknar antalet kolumner i Access 2007 Database


Microsoft Access 2007 är en kraftfull databas verktyg som tillåter användare att samla in, lagra och rapportera data. Tabeller i Access är ofta mycket stora och innehåller många kolumner och rader. När en tabell innehåller ett stort antal kolumner, blir det svårt att hålla reda på antalet kolumner eller att manuellt räkna dem på regelbunden basis. Antalet kolumner i en tabell kan ge värdefull information i jämförelse av uppgifter och tabeller. Kolumn räknas kan åstadkommas med hjälp av en "fråga" i Access. Följande steg ger den detaljerade processen för hur man skapar en fråga för att räkna antalet kolumner i en Access databastabell.

Instruktioner

Skapa en Query Räkna kolumner i Access 2007

1 Öppna din databas Access 2007.

2 Bestämma namnet på tabellen som innehåller de kolumner som ska räknas.

3 Välj "Query Design" från "Skapa" -fliken i menyn högst upp på skärmen. Stäng fönster som låter dig välja din tabell eller fråga.

4 Klicka på "Spara" och namnge frågan.

5 På "Design", välj "Visa" och sedan "SQL View." Detta kommer att öppna SQL editor inom Access. Fönstret bör vara tom.

6 Skriv in SQL-skriptet nedan, ersätter "YourTable" med namnet på den tabell som du vill fråga.

VÄLJ Count (*) Som column

FRÅN YourTable;

7 Välj "Kör" från menyn "Design". Resultatet av din sökning visas. Denna fråga bedömer tabellen anges räknar antalet kolumner och uppgår antalet för att ge en totala antalet kolumner.

8 Klicka på "Spara" för att behålla frågan installationen. Efter att ändringar i tabellen, kan du återgå till frågan och hämta nya räkna kolumner.

Tips

  • Den "*" i SQL-skript är ett jokertecken som markerar alla kolumner i en tabell. Den "Greven" -funktionen summerar det totala antalet fält som finns i frågan. "Column" kommer att visas som kolumnrubriken för ditt resultat. Du kan ändra den här delen av SQL-skript för att nämna rubriken som du vill.
  • För att bestämma antalet kolumner i en annan tabell, öppna frågan och ändra "YourTable" text för att peka på den nya tabellen. Klicka på "Kör" för att fastställa resultatet för den andra tabellen.
  • Instruktionerna för denna fråga gäller Access 2007; men du kan använda samma SQL-skript i andra versioner av Access.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com