En introduktion till Processorer

February 19

Processorer är mikroprocessorer med minne och periferikretsar inbyggda i en enda enhet. Vanligtvis microcontrollers fungera som inbyggda processorer, eller processorer som finns i en annan enhet såsom en apparat, en fjärrkontroll, en bärbar elektronisk produkt eller en bil.

Historia

Den mikro uppfanns på Texas Instruments för användning i miniräknare 1971, ungefär samtidigt som mikroprocessorn uppfanns på Intel. Med lite eller inget behov av externa komponenter, såsom minneskretsar, snabbt mikrokontrollers blev antagen i inbäddade system. Elektroniska kretsar skulle kunna förenklas genom användning av en mikrokontroller programmerad med mjukvara kontroll för att ersätta de elektroniska kretsar som hade använts tidigare för manöveranordningar.

egenskaper

De viktigaste utmärkande för mikroprocessorer är inbyggda program och dataminne, en förenklad instruktionsuppsättning, och inbyggda i perifera kretsar, såsom kommunikationsgränssnitt eller analog till digital-omvandlare. Processorer har ofta låga effektkrav i form av spänning eller strömförbrukning. Programminnet av de flesta moderna mikroprocessorer är flashminne, som lätt kan programmeras, raderas och omprogrammeras med uppdaterad programvara.

tillämpningar

Mikrokontrollers varierar i storlek och styrka från små 8-pin, 8-bitars anordningar som mäter 2 mm med 2 mm, till 32-bitars anordningar i stånd att genomföra tiotals miljoner instruktioner per sekund. Det stora utbudet av mikrokontrollers återspeglar de olika typer av applikationer i vilka de används. Mikrokontrollers kan hittas i många produkter, från batteriladdare, elektriska tandborstar och köksmaskiner till trådlösa kommunikationsenheter och fordonssystem, såsom låsningsfria bromsar och motorövervaknings datorer.

Programmering och utveckling

Microcontroller tillverkare erbjuder utvecklingssatser eller startpaket för att uppmuntra användningen av sina produkter i konstruktioner. Dessa kit inkluderar hårdvara och mjukvara som krävs för att programmera en mikrokontroller. Det finns också exempel på program och design tips som tillhandahålls av tillverkarna genom publikationer, såsom Application Notes. Det finns även mikroutvecklingskort som kopplas direkt till en USB-port på en dator och kan programmeras utan behov av någon ytterligare gränssnitt hårdvara. För mer avancerade konstruktioner, det finns utvecklingskort erbjuds för kommunikationsenheter, pekskärmar och andra specifika tillämpningar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com