Hur du återställer ett BIOS lösenord på en Acer laptop

December 23

Acer bärbara datorer är utrustade med en BIOS-inställningarna. BIOS (som står för "Basic Input Output System") fungerar som ett gränssnitt mellan hårdvara och programvara installerad på datorn. På vissa datorer kan en BIOS-lösenord att krävas för att starta datorn och göra ändringar i BIOS-inställningarna. Om du inte kan komma åt BIOS-inställningarna och vet inte hur man återställer BIOS-lösenord, kan du frestas att skicka datorn tillbaka till tillverkaren för reparation. Lyckligtvis är det inte nödvändigt eftersom det är ett enkelt sätt att göra detta på egen hand.

Instruktioner

1 Gå till "Start" och sedan göra en sökning på "Kommandotolken". Windows Start-knappen ligger i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

2 Dubbelklicka på "Kommandotolken" för att öppna programmet. Du kommer att behöva använda MS-DOS-kommandon för att återställa BIOS-lösenord.

3 Skriv följande kommandon en efter en i den ordning som visas:

debug

o 70 2E

o 71 FF

sluta

Se till att du skriver bokstaven "o" och inte en nolla i början av den andra och tredje kommandon.

4 Starta om datorn genom att klicka på "Start", "avstängning" och sedan "Starta om." BIOS lösenord kommer nu att återställas till standard.

Tips

  • Om du inte vill använda kommandotolken för att återställa BIOS-lösenord, kan du istället ta bort den bärbara datorns CMOS-batteriet sitter på moderkortet. Ta ut batteriet i några sekunder och sedan återinföra det tvingar BIOS för att återställa till fabriksinställningarna. Du kommer att behöva avveckla Acer laptop för att göra detta. Denna metod kräver mycket mer ansträngning och utgör en risk för att skada de interna komponenterna i din bärbara dator.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com