Hur man tar bort en MSI-fil

December 29

Windows Installer i Windows operativsystem såsom Windows XP använder en fil kallad en MSI (Microsoft Installer-paket) för att installera nya program. MSI-filer innehåller information och filer som detalj stegen i Windows installationsprogrammet måste vidta för att installera en viss applikation. MSI-filer kvar på operativsystemet även efter installationen är klar. Du kan dock ta bort en MSI-fil och alla tillhörande filer med Windows Installer Clean-Up Utility.

Instruktioner

1 Hämta Windows Installer Clean-Up verktyg (se Resurser för länk). Klicka på länken på nedladdningssidan på Microsofts webbplats och spara filen på skrivbordet i Windows.

2 Dubbelklicka på Setup-ikonen på skrivbordet. Ikonen är märkt msicuu2.exe. Följ anvisningarna och guiden installationsinstruktioner för att installera verktyget. Klicka på "Finish" -knappen i installationsguiden när den är klar.

3 Öppna verktyget. Klicka på Start> Alla program> Windows Installer Clean-Up. Detta öppnar Windows Installer Clean-Up fönstret.

4 Klicka för att markera programmet vars MSI filer du vill ta bort, klicka sedan på knappen "Ta bort". Detta öppnar en varning tolken.

5 Klicka på "OK" -knappen i varningstolken. Verktyget kommer att ta bort MSI-filer för det program du valt.

Tips

  • Om du tar bort installationsinformationen för ett installerat program, är programmet hindras från att kunna lägga till eller ta bort komponenter eller att reparera sig själv. Bara ta bort MSI-filer som en sista utväg eller när detta har beordrats av en kvalificerad dator professional.The riktningar som beskrivs gäller bara att använda Windows Installer Clean-Up verktyg med Windows XP. Olika riktningar gäller i andra operativsystem.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com