Hur man vet om tumnageln Storlek på Facebook Foto är fejk

January 14

Hur man vet om tumnageln Storlek på Facebook Foto är fejk


Facebook har en väsentlig mängd av aktiva användare. Tyvärr gör det också en grund virtuell grogrund för Internet-bedrägerier och virus. En vanlig Facebook fällan är för bedragare för att skicka en miniatyrbild av en intressant bild på väggen av en annan Facebook-användare. När man klickar på, är dock miniatyrbilden faktiskt en länk till ett virus, phishing bluff, eller annons. Att veta hur man berättar skillnaden mellan en riktig miniatyrbildlänk och en falsk kan hjälpa till att hålla dig och din dator säker.

Instruktioner

kontrollera URL

1 Högerklicka på bilden.

2 Välj "egenskaper" från rullgardinsmenyn. Ett fönster öppnas som visar dig information om länken.

3 Titta på bilden adress eller webbadress. Om du inte känner igen den webbadress, kanske du vill göra en sökning på Internet av den platsen innan du klickar på länken.

Kontrollera text

4 Läsa texten posted tillsammans med bilderna. De flesta miniatyr postat kommer inte bara att vara bilden ensam, men någon form av text för att dra in dig.

5 Tänk på text och utvärdera om det låter som något som personen som skrivit det skulle verkligen säga. Om meddelandet verkar vaga eller av karaktär, det finns en god chans att din väns konto har hackats och länken är falska.

6 Kontakta din vän att fråga om de har skickat en bild på Facebook om du fortfarande är osäker.

7 Var försiktig med inlägg från Facebook-vänner som inte brukar skriva på din vägg. Detta är vanligtvis en bra indikation på en hackad profil och falska länkar.

Tips

  • Om du misstänker att en väns konto har hackats, se till att meddela personen och antyder att han ändra lösenordet omedelbart.
  • Ta bort alla misstänkta inlägg från din vägg så att andra inte kommer att klicka på dem.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com