Felsökning en bärbar dator inte ansluta till ett hemnätverk

November 25

Felsökning en bärbar dator inte ansluta till ett hemnätverk


Bärbara datorer använder trådlösa anslutningar för att ansluta till nätverket. Vissa bärbara datorer är byggda med hardwire nätverkskort, men en majoritet använda trådlöst för resor bekvämlighet. Bärbara datorer blir allt mer populärt på grund av att bekvämlighet. Om din bärbara dator inte ansluter till nätverket, det finns vissa grundläggande felsökning du kan vidta för att räkna ut problemet.

Instruktioner

1 Anslut den bärbara datorn till nätverket med en kabelanslutning om ett kabelanslutet nätverkskort är tillgängligt. Kontrollera lamporna på maskinen och routern för att säkerställa att de visas som "aktiv". Detta indikerar om problemet är associerad med den trådlösa anslutningen. Om hårdkodade anslutningen fungerar, fortsätter felsökning den trådlösa anslutningen.

2 Starta den trådlösa routern och se till att routern är inställd på att ta emot anslutningar. Routrar har en konsol där du kan se de aktuella trådlösa konfigurationer. Se till att routern är konfigurerad för att tillåta trådlösa anslutningar från nätet.

3 Starta om maskinen. Att starta om maskinen kommer att släppa det befintliga IP-adress och hämta en ny en från routern. Om en IP-adress är i konflikt med en annan maskin, eller en IP-adress har inte fått från routern, kan en omstart av den bärbara datorn åtgärda problemet.

4 Ändra routerns trådlösa frekvens. Detta sker i det trådlösa konfigurationsavsnittet i routerns konsol. Om routerns frekvensen är densamma som en granne, kan det hindra din bärbara dator anslutning. Ändra routerns kanal och starta om din dator.

5 Sätt tillbaka den bärbara datorns nätverkskort drivrutin. Nya drivrutiner finns också tillgängliga på nätverkskortets tillverkarens webbplats. Hämta den senaste drivrutinen från tillverkaren och följ instruktionerna för att installera drivrutinen. Detta löser alla förare konflikter eller fel med operativsystemet och nätverkskort programvara.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com