Vad är fast trådlöst Internet?

April 30

Vad är fast trådlöst Internet?


Fast trådlös Internet-teknik har använts under många år i ISP kärnnät. Tekniska utvecklingen gör denna flexibla bredbandstjänst ett hållbart alternativ till kabel och DSL.

Fungera

Fast trådlöst internet ansluter en stationär plats, till exempel ett hem eller verksamhet till en annan fast plats där Internet används. Den andra platsen kan vara ett telekommunikationstorn eller en ISP hubb, eller ett annat hem eller företag. Utrustning som består av en antenn och radio krävs vid varje plats; i vissa fall antennen och radio är integrerade i en enda enhet. Utrustningen på hem eller företag är vanligtvis monterad på utsidan av byggnaden, men i vissa fall kan installeras inomhus i närheten av ett fönster. Hastigheter upp till 155 Mbps kan levereras.

typer

Fasta trådlösa anslutningar kan använda licensierade eller olicensierade radiofrekvenser. Licensierade tjänster har inga störningsproblem och högre kraftöverföring för att leverera tjänster på längre avstånd. Licensierade fasta trådlösa system kan användas i "punkt-till-multipunkt" konfigurationer där en aggregering plats kommunicerar med flera användarkonton platser. Olicensierad trådlös utrustning är billigare men känsliga för störningar och distribueras i "point-to-point" konfigurationer.

fördelar

Fasta trådlösa nätverk ger höghastighetsanslutningar. Nätverken kan sättas snabbare än trådbundna nätverk. För glesbygdsområden är fasta trådlösa ofta den mest kostnadseffektiva lösningen.

överväganden

Fast trådlös utrustning kräver ofta siktlinje mellan platser. Blad, väder och störningar kan påverka prestandan.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com