Hur Transfer nätverksinställningar Använda ett Flash Drive

November 27

Hur Transfer nätverksinställningar Använda ett Flash Drive


Windows kan du använda en lämplig metod för att hjälpa till att ställa upp din lilla kontoret eller hemnätverk som innebär överföring av inställningar till en flash-enhet. När du har nätverksinställningarna kopieras till flashminnet, kan du lägga till så många datorer som du vill till ditt trådlösa nätverk. Slutföra denna uppgift i Windows XP innebär att du måste köra guiden Konfigurera nätverk; Windows 7 innehåller ett enklare sätt att kopiera nätverksinställningarna.

Instruktioner

Windows XP

1 Sätt i en USB-enhet på den dator som nätverksinställningarna överförs.

2 Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen." Välj "Nätverk och Internetanslutningar." Klicka på "Wizard trådlöst nätverk."

3 Klicka på "Nästa". Skriv in namnet på ditt trådlösa nätverk i "Nätverksnamn (SSID)" låda. Klicka antingen "tilldela automatiskt en nätverksnyckel" eller "tilldela en nätverksnyckel manuellt." Skriv in ett lösenord för nätverksnyckeln om du valde du vill tilldela den manuellt. Klicka på "Använd WPA-kryptering" rutan. Klicka på "Nästa".

4 Klicka på "Använd en USB-flash-enhet" alternativet. Klicka på "Nästa". Klicka på "minnen" listrutan och välj enhetsbokstaven för din USB-minne.

5 Klicka på "Nästa". Vänta installationsguiden för trådlöst nätverk för att skriva XML-filer på flashminnet och gå vidare till nästa skärm som talar om att överföra nätverksinställningarna till andra datorer. Ta bort USB-flashenheten från datorn.

6 Anslut flash-enheten till en ledig USB-port på varje dator som du överför nätverksinställningarna. Klicka på "Wizard trådlöst nätverk" i rutan som visas frågar dig vad du vill att Windows ska göra. Klicka på "OK" till det meddelande som frågar om du vill lägga till datorn i det trådlösa nätverket. Klicka på "OK" till meddelande som talar om att du har lyckats lagt datorn till det trådlösa nätverket. Ta ut flashenheten från datorn.

7 Anslut flash-enheten tillbaka till den dator som du kopierade nätverksinställningarna. Klicka på "Nästa" på skärmen Setup Wizard det trådlösa nätverket. Du kan också klicka på "ta bort nätverksinställningar från min flash-enhet" kryssrutan. Klicka på "Finish."

Windows 7

8 Sätt i ett flashminne i en ledig USB-port på datorn.

9 Klicka på ikonen för nätverksanslutning i facket bredvid systemklockan för att öppna en lista över tillgängliga nätverk.

10 Klicka på namnet på det trådlösa nätverk som du är ansluten. Högerklicka på nätverksanslutningen och klicka på "Egenskaper".

11 Klicka på "Connection" -fliken. Klicka på "Kopiera denna nätverksprofil till ett USB-minne." Klicka på "Ja" om ett användarkonto kontrollmeddelande visas.

12 Klicka på "Nästa". Klicka på "Close" på skärmen talar om att nätverksinställningar har kopierats till USB-minne. Klicka på "OK" i nätverksanslutningen "Properties" rutan för att stänga den. Ta ut flashenheten från datorn.

13 Sätt in flash-enheten i varje dator som du vill överföra nätverksinställningarna. Öppna "Dator" eller "Den här datorn". Dubbelklicka på flashenhetsbeteckning i "Enheter med flyttbara lagringsmedia" avsnittet.

14 Dubbelklicka på "setupSNK" filen för att köra installationsguiden för trådlöst nätverk. Klicka på "Ja" på meddelande som frågar om du vill lägga till datorn i nätverket. Klicka på "OK" på meddelande som talar om att du har "lagts till den här datorn." Ta ut flashenheten från datorn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com