Grundläggande användning av Dioder och transistorer

August 20

Grundläggande användning av Dioder och transistorer


I årtionden har dioder och transistorer fungerat som nyckelkomponenter i elektroniska apparater. Dioder, även känd som likriktare, se till att elektrisk ström flyter i en riktning. Transistorer födde fasta tillståndets elektronik.

dioder

Dioder har två terminaler, och eftersom de inte genererar elektricitet, kallas de passiva anordningar. Elektronisk utrustning såsom TV-apparater och datorer behöver dioder för att konvertera växelström till likström, och radioapparater lita på dem för att omvandla radio bärarsignaler till ljudsignaler. I själva verket, kristall radioapparater var de första enheterna att använda dioder.

transistor Historia

John Bardeen och Walter Brattain skapade den första transistorn 1947. Före utvecklingen av transistorer, elektroniska apparater som används vakuumrör, som var större och långsammare och konsumeras mycket mer el än transistorer.

transistorfunktioner

Transistorer, som har tre terminaler, i motsats till den diod s två, funktion som små switchar, roterande elektriska signaler till och från. Utan dem, mikroprocessorer, vilka dagens datorer förlitar sig på att bearbeta binär information, inte skulle vara möjligt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com