Förebyggande underhåll programvara Fördelar

February 18

Vissa förebyggande underhållsåtgärder som vidtas på en regelbunden basis kommer att ge dig en fullt fungerande och mycket tillförlitlig dator. I motsats till den allmänna opinionen, kan en dator för att vara tillförlitlig och trovärdig varje gång den startas upp. Om förebyggande underhåll utförs regelbundet, kommer en dator aldrig köra långsamt eller har program som "hänga" eller "frysa" datorn.

Programvara för att ladda ner

Använd program som CCCleaner att städa upp din hårddisk (se Resurser.) Också köra Defraggler att ta delar av dina filer - spridda över din hårddisk - i angränsande kluster, medger filsystemet att "hitta" dem snabbare. Applicera Microsoft uppdateringar, antivirus och anti-malware / anti-spyware antingen automatiskt eller installera när du får meddelanden (se Resurser).

När en dator inte skyddas av någonting, eller underhållas av någon programvara sanering program, kommer hårddisken snart sakta ner och fragmentering kommer att följa. Då systemet kommer att ha svårt att skriva filer som saktar ner eller fryser program helt och hållet. I ett sådant fall, helt enkelt datorn slutar svara. Hårddisk renare programvara är fördelaktigt eftersom 90 procent av alla Windows problem har någon relation till systemregistret, vilket bör optimeras regelbundet.

Varför Rengör registret?

Registret är en enorm databas med alla Windows-relaterade funktioner och en betydande Windows-komponent. Stora och ohanterliga register kan rengöras av duplikat och irrelevant information som förhindrar optimal datorfunktionalitet. En dator kan inte starta på grund av ett skadat register. De bästa registret renare program är de som även rätt nyckelvärden.

Problem på grund av bristande underhåll

Omkring 90 procent av dator reparationer beror på virus, spionprogram och annan skadlig kod. En dator kan åter avbildas i en mycket kort tid, helt torka och formaterar enheten och befria det eventuella problem. Om datorn har underhållits korrekt och regelbundet rengöras med en programvara renare och skyddad av antivirus och anti-spyware / anti-malware program, bör det finnas lite annat att underhålla.

Ta bort oanvända program

Använda Zards Cleanse Uninstaller tar bort inte bara det program som inte längre används, men filer och registernycklar som var kvar av programmet vilket leder till en mer effektiv avinstallera. Program dela vissa komponenter och detta är väl förvaltas av Zards programvara. Denna programvara är inte gratis men väl värt investeringen. (Se referenser.)

Hårdvara drivrutinsfiler

Även Microsoft-programuppdateringar är i allmänhet fördelaktigt, ibland hårdvara drivrutinsfiler går inaktuell. En ny fil måste installeras från tillverkaren. Upprätthålla hårdvara drivrutinsfiler är också mycket viktigt. Leta efter uppdaterade drivrutinsfilerna på webbplatsen för datortillverkaren.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com