Hur man skapar en SMB genväg på min Mac Desktop

January 23

Microsoft Windows och Apple-datorer använder Server Message Block för att styra fil- och skrivardelning mellan anslutna datorer och enheter. När en Apple-dator inte kan använda SMB-tjänsten, försöker den att använda Apple File Protocol service. fungerar AFB tjänster som Mac motsvarande SMB service. Protokollet fungerar även med andra operativsystem, såsom Linux. När en Mac ansluter till ett annat nätverk med hjälp av SMB tjänsten är det nätverk som visas i det delade delen av Finder. Förutsatt att du har redan är ansluten till den server som du vill visa, kan du skapa en genväg på skrivbordet för att snabbt komma åt filerna på SMB-servern.

Instruktioner

1 Klicka på "Finder" i Dock.

2 Välj menyn "Finder" och välj "Inställningar ..." från rullgardinsmenyn.

3 Välj fliken "Allmänt" och kontrollera "Connected Servers" låda. Detta visar alla anslutna servrar på ditt skrivbord.

4 Klicka på "Finder" igen och välj det nätverk du vill komma åt från Delat.

5 Dubbelklicka på någon av mapparna på nätverksservern för att montera dem och lägg dem på skrivbordet. Att skapa en permanent genväg som visas oavsett den aktuella anslutningen till servern drar mappar eller filer från servern till skrivbordet. Detta skapar en genväg på skrivbordet.

Tips

  • Informationen i denna artikel gäller Mac OS X Mavericks. Det kan variera något eller avsevärt med andra produkter och tjänster.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com