Hur rengör jag min Canon 8800F?

November 19

Canon 8800F är ett dokument och filmskanner. Den perifera kan skanna film med sina filmguider som tillåter användaren att placera filmen i en separat enhet som hålls på plats av själva skannern. Canon 8800F kan rengöras liksom många andra flatbäddsskannrar, men kan behöva rengöras oftare som ett resultat av de mycket fina och invecklade detaljer som är närvarande i filmnegativ. Ren i ett dammfritt rum med handskar för att undvika deponering ytterligare damm eller fingeravtryck på skannerns glaselement.

Instruktioner

1 Koppla bort nätadaptern från skannern.

2 Fukta en mjuk, dammfri trasa med vatten. Vrid ur trasan väl så att tyget inte droppar; det ska bara vara lätt fuktad.

3 Torka av fuktig trasa över ytan av kopieringsglaset. Se till att varje slag går över hela ytan av glaset och utanför kanten av skannern. Stoppa en stroke halvvägs kan sätta skräp eller vatten fläckar i mitten av glaset.

4 Torka ytan av skannern med en torr dammfri trasa. Pappershanddukar eller andra typer av tyg kan sätta ludd. Luddfri trasa som mikro fungerar bäst.

5 Häng fuktig trasa över fingret och gnugga nätadapterns stift för att avlägsna damm som har samlats.

6 Gnida en torr trasa över ytan av filmguider. Använd små, cirkulära rörelser för att avlägsna eventuella fett, fläckar eller fingeravtryck. Var noga med att rengöra båda sidorna av glasfilmguiden.

7 Vänta minst 6 timmar innan du ansluter skannern igen så att eventuell kvarvarande fukt från nätadaptern och sprickor i skannern för att torka.

Tips

  • Undvik alkoholbaserade rengöringsprodukter eller glasrengöringsmedel, eftersom de kan lämna ränder på skannern eller film guide.
  • Rengör nätadaptern minst en gång per år, som ackumulerat damm kan orsaka brand.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com