Hur du aktiverar DMA för en IDE-hårddisk

May 12

DMA står för "Direct Memory adressering." Detta är en process där en del av minnet i datorn kan få tillgång till en enhet utan att gå igenom Central Processing Unit (CPU). I de flesta fall alla enheter som är anslutna till datorn (inifrån och ut) måste begära tid från processorn att kommunicera med varandra. DMA gör att enheter kan hoppa över CPU begäran som frigör CPU upp att göra på annat sätt bearbetar, effektivt påskynda datorn.

Instruktioner

1 Starta om datorn. Som det startar upp, tryck på knappen för att öppna BIOS-inställningsskärmen. Denna nyckel kan vara olika på olika datorer, beroende på BIOS. I de flesta fall är det den "del" -knappen eller "F10". Titta på skärmen medan datorn startar upp och trycker den angivna nyckeln till "Enter installationen."

2 Hitta BIOS-inställningsskärmen för hårddiskar. Den här skärmen kommer att märkas "hårddiskar", "Skivverktyg" eller något liknande, beroende på BIOS typ. Ibland kommer det att finnas en skärm för "DMA inställningar." Du kan använda piltangenterna för att navigera genom de olika BIOS-inställningarna.

3 Vrid DMA inställningen till "On". Beroende på BIOS, kan du behöva trycka på "Enter" eller "+" knappen. Läs tips på skärmen för att bestämma vilken nyckel behöver tryckas.

4 Spara och Avsluta BIOS-inställningarna. I de flesta BIOS-skärmar, trycker på "F10" -knappen sparar dina inställningar och avsluta. När du avslutar, kommer datorn att starta och hårddisken kommer att börja använda DMA.

Tips

  • Om du inte kan hitta några DMA inställningar går du BIOS inte stöder DMA-IDE.
  • Inte ändra andra inställningar i BIOS om du inte vet vad de ska göra. Vissa BIOS-inställningar kommer att göra din dator inte kan starta.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com