Hur man gör en hemsida på en Mac

June 6

Hur man gör en hemsida på en Mac


Du kan skapa en webbplats för att starta en online-verksamhet, publicera dina konstverk på nätet, dela dina favoritrecept, skriva kommentarer om aktuella händelser eller vad som helst som intresserar dig. Att skapa en webbplats på en Mac, behöver du bara köpa en domän och hosting. Du kan utforma webbplatsen med programvara som följde med datorn. Inom en dag, kan du vara dela information på din egen hemsida.

Instruktioner

1 Välj ett namn för din webbplats. Det bör vara något unikt, men lätt att stava och komma ihåg. Det är bäst att välja en kortare namn eftersom det också kommer att vara adressen till din webbplats. Om du gör en webbplats för att dela familjens fotografier, bröllop planer eller andra halvprivata information kan en bra webbplats namn har ditt efternamn i den. kan vara mer lämpligt om du gör en webbplats för att driva ett företag, något som beskriver din produkt.

2 Köp din domän och hosting på en webbplats som Go Daddy, aktiva domänen eller Sedo (se Resurser). På dessa platser kan du välja om du vill ha en .com, .org, .info eller annan typ av webbplats. Du kan välja om du vill ha e-post på din sida, hur mycket integritet som du behöver, hur mycket utrymme du behöver och hur länge du planerar att hålla sajten. När du betalar för alla dessa saker, tillhör webbplatsen för dig.

3 Designa din webbplats med hjälp av iWeb-programmet på din Mac. Programmet kom med din Mac. Om du inte vet var det är, klicka på ikonen förstoringsglaset längst upp till höger på skärmen. Skriv "iWeb" i fältet som visas och klicka på iWeb när den visas på toppen av en rullgardinsmenyn. Detta kommer att öppna programmet. Vid denna punkt, iWeb erbjuder en tutorial video kan du titta på extra hjälp.

4 Välj en mall för din webbplats. En mall är en guide eller modell din webbplats kommer att följa. Exempelmallar kommer att erbjuda dig olika färger och storlekar webbplats för att välja mellan. Bläddra igenom alla alternativ och välja den mest liknar den webbplats du inbillar.

5 Justera layouten av den mall som du har valt genom att klicka och dra funktioner, vilket gör dem större eller mindre eller flytta dem om sidan. Du kan också lägga till funktioner eller ta bort dem, såsom ytterligare textrutor eller platser för bilder. Ändra färger och ljusstyrka på din mall med verktyget längst ned på skärmen.

6 Lägg till dina egna fotografier, filmer och text till din webbplats. Du kan importera dessa saker genom att klicka på iLife mediebläddraren alternativ till höger på skärmen. Detta gör att du kan bläddra bland alla bilder och filmer som du har sparat på datorn. Klicka på saker du vill ha på din webbplats och dra dem till den plats där du vill ha dem. Du kan också lägga till hela album av fotografier, musik eller video genom att klicka på "Lägg till sida" och lägga till ytterligare en sida på din webbplats.

7 Lägg widgets på din webbplats. Widgets är interaktiva funktioner såsom RSS-flöden, YouTube-videor eller HTML funktioner. Välj alternativet Widgets på mediebläddraren till höger och klicka och dra några widgets som du vill på din sida.

8 Publicera din webbplats till din domän. Mac iWeb har inbyggd File Transfer Protocol för att hjälpa dig att publicera din webbplats till den domän som du köpt. Klicka på "Publicera" knappen längst ned på skärmen och välj FTP. Ange adressen och lösenord för din domän. Innehållet kommer att publiceras på den nya webbplatsen.

Tips

  • Inte publicera innehåll som du inte äger.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com