Hur man skapar en gratis Restore Partition

August 6

Hur man skapar en gratis Restore Partition


Skapa en gratis återställa partition på datorn är en process som kommer att ta några minuter av din tid. Det är en ganska enkel uppgift att varje konsument utföra, även utan tidigare datorkunskap eller erfarenhet av att skapa hårddiskpartitioner. Med en annan enhet såsom en zip disk, CD eller USB-enhet, kan du skapa din nya partition, ställa in partitionens storlek, typ filformat och installera en Windows-version som återspeglar de ursprungliga fabriksinställningarna på datorn.

Instruktioner

1 Använd en extern lagringsenhet för att säkerhetskopiera din dator innan du fortsätter med återställningen. En extern enhet som en CD, zip disk eller flash-enhet kommer att fungera perfekt för en sådan back up. Tänk på att ett återställande återgår datorn till de ursprungliga fabriksinställningarna på partitionen, så säkerhetskopiera filer du anser vara viktiga i förväg.

2 Sätt i Windows Restore CD i datorn. Vänta tills "Välkommen till installationsprogrammet" för att visas och klicka sedan på "Enter" på tangentbordet.

3 Acceptera Windows licensavtalet när det visas på skärmen. Detta kommer att följas av en hårddisk partition lista. Denna partition listan visas varje befintlig partition du har på din dator. Det kommer också att visa tillgängligt utrymme och partitioner som du kan göra en Windows-installation på. Använd piltangenterna på tangentbordet för att välja en tillgänglig partition. Hit "Enter".

4 Ta en stund att ställa in partitionens storlek. Storleken på partitionen kan väljas antingen genom att mata in ett numeriskt värde eller genom att slå "Enter" på tangentbordet. Utslagning "Enter" kommer helt enkelt att skapa den största partition du kan. Om detta inte är din önskan, kan du skriva in valfritt antal med hjälp av tangentbordet. Antalet deltagare kommer att registrera sig som MB (megabyte). För referens, 1000 MB = 1 GB.

5 Låt partitionen listan för att uppdatera när du matar in ditt värde och klicka på "Enter". Listan kommer nu att innehålla partition du bara storlek upp. Använd piltangenterna på tangentbordet för att välja denna partition. Hit "Enter" igen.

6 Välj filformat för datorns partition. "Fett" filformat måste väljas om du valt att skapa en partition mindre än 32 GB i storlek. Om partitionen är större än 32GB, är det starkt rekommenderat att du väljer "NTFS" filformat. Även om det är tekniskt möjligt att fortfarande välja "FAT" -format i detta fall, är den "NTFS" -format överlägsen och bör användas.

7 Vänta tills Windows-installationen för att installera på den nya partitionen. Detta kommer att skapa en fri återställa partition som kommer att återställa Windows tillbaka till de ursprungliga fabriksinställningarna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com