Varför datorer förlora sina Signal?

December 5

Varför datorer förlora sina Signal?


Internet har blivit oumbärlig i hemmen, akademiska miljöer och företag. Även smartphones och andra mobila enheter är snabbt på att bli en föredragen metod för att komma åt Internet, bärbara och stationära datorer fortsätter att hålla en plats i den högteknologiska marknaden. Följaktligen, när en dator förlorar sin Internet signal, medför en stor olägenhet för sina användare.

Är den inkopplad?

Den första frågan i varje felsökning situation är alltid: Är enheten ansluten? I fallet med en nätverkssignal, en av de mest fundamentala skäl en dator kan förlora sin signal är om sladden, antingen från datorn till routern eller routern till modemet, lossnar.

Router Issues

En router fungerar som en mellanhand mellan modemet och datorer som använder att Internet-anslutning, och kan vara en källa till en dator förlorar sin nätverkssignalen. Routern kan ha stött på några internt fel att orsaka anslutningsproblem mellan sig själv och modemet, eller stött på ett fel i att tilldela IP-adresser. Större delen av tiden, om en dator förlorar sin signal på grund av en router felfunktion, power-cykling modemet och routern kommer att lösa problemet.

föraren Issue

Förare är bitar av programvara som tillåter en viss del av hårdvara för att framgångsrikt interagera med ett operativsystem. Om användaren använder en Ethernet-port eller en trådlös adapter för att få sin dator nätverk signal, är föraren enhetens vad översätter rådata från enheten i informationen operativsystemet kan använda sig av. Om denna drivrutin går sönder eller stöter på ett fel, kommer det att avbryta datorns nätverk signal eftersom dess operativsystem kommer inte längre att kunna översätta data som kommer in från nätverksenheten.

tjänstefråga

En sista skälet en dator kan förlora sitt nätverk signal har ingenting att göra med dess hårdvara eller routern eller modemet genom vilken den tar emot data. Den ursprungliga källan till en dators nätverkssignal är från Internetleverantören själv. Om ISP att som en datoranvändare prenumererar upplever tekniska fel, kommer den grundläggande signalen stängas av. I det här fallet finns det inget användaren kan göra för att återställa datorn signal men vänta på ISP att åtgärda sina egna problem.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com