Så här kontrollerar BIOS för överhettning Problem

October 2

Så här kontrollerar BIOS för överhettning Problem


Om datorn överhettas kan det orsaka allvarliga problem, från slumpmässiga krascher och dataförlust, till hårdvarufel av datorns komponenter. Den främsta orsaken till överhettningen är smuts och damm sugs in i datorn genom systemets fläktar, som bygger upp över tid, bildar ett skikt på datorns kretsar och kylflänsar. Datachips kan bli mycket varma vid användning, och ett lager av damm kan stoppa värmen från avleda och blockerar luftflödet över chipet. Om datorn kraschar eller fryser efter att den har varit igång ett tag, ska kontrolleras systemets temperatur i datorns BIOS.

Instruktioner

1 Starta om datorn som datorns BIOS endast kan nås under startprocessen. Detta bör göras efter att datorn har varit igång i minst 30 minuter för att ge systemet tid att värma upp till driftstemperatur.

2 Vänta tills meddelandet som ska visas som talar om att trycka på en tangent för att ange datorns BIOS. Nyckeln till pressen kommer att visas i detta meddelande och varierar beroende på BIOS-tillverkaren. De vanligaste knapparna är F1, F2, F12, Delete eller Escape.

3 Välj "PC Health", "System Health" eller liknande alternativ från BIOS huvudmenyn.

4 Kontrollera temperaturen av CPU, som vanligtvis visas i både Fahrenheit och Celsius. De flesta moderna processorer har en högsta temperatur på 140 grader Fahrenheit eller mer, men med en bra kylfläns temperaturen bör helst vara i intervallet 68 till 104 grader Fahrenheit.

Tips

  • Många BIOS instruktioner innehåller en temperaturlarm, varnar om systemet är hetare än en förinställd temperatur. Detta kan spara hårdvara från skada, eftersom det gör det möjligt att stänga av datorn innan den blir varm nog för att orsaka skada.
  • Om datorn är överhettad, öppna datorlådan och rengör kretskort och kylflänsar med en burk med tryckluft. En gammal tandborste är också bra för att ta bort damm mellan vingarna på kylflänsar.
  • Om du är en rökare, försök att inte röka runt datorn. Nikotin fungerar som ett bindemedel och orsakar damm att hålla sig till datorns komponenter och är en vanlig orsak till överhettning.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com