Information om 2,2 Intel Pentium Dual-processor

July 20

Information om 2,2 Intel Pentium Dual-processor


Intel gjorde en 2,2 GHz dual core processor kallad E2200. Den E2200 var avsedd att användas i stationära datorer, och har en traditionell Intel Pentium formfaktor. Den sSpec nummer för denna processor, tryckt på processorn som indikerar processorns kapacitet, inklusive kärn hastighet, spänning, cache hastighet och andra funktioner, är SLA8X. Om din processor har det numret tryckt på toppen, är det en Intel Pentium Dual Core E2200.

CPU hastighet

Processorhastigheten av Intel Pentium Dual Core E2200 är 2,2 GHz. Denna hastighet är den klockhastighet, vid vilken instruktioner förs genom processorkärnor. Med två kärnor, denna processor kan i teorin göra så många beräkningar som en enda processor som körs vid 4,4 GHz. Men många andra faktorer påverkar prestandan hos en processor med två kärnor.

busshastighet

En av de faktorer som påverkar prestanda i en CPU, speciellt en dual core processor, är processorns busshastighet. Busshastigheten styr hur snabbt instruktioner överförs till CPU från datorns direktminne (RAM). Ju snabbare den buss hastighet, desto snabbare instruktionerna flytta från minnet till CPU för bearbetning. Bussen i Intel Pentium Dual Core E2200 är 800 MHz.

cachestorlek

En andra faktor i dual core processor prestanda är storleken på cacheminnet på processorn. Denna Cacheminnet lagrar instruktioner skickas via bussen som de väntar på att sändas till processorn. Ju större cachen, desto fler instruktioner som kan lagras i mycket hög hastighet minne för bearbetning. Intel E2200 har 1 MB cache. Cache i Intel Dual Core-processorer kallas L2-cache.

tillverkningsteknik

Tillverkningsteknik i CPU tillverkning mäts i den minsta storlek som den integrerade kretsen (IC) tillverkning kan etsa på kiselchip. Ju mindre individuell komponent, kan de tätare transistorerna förpackas på samma bit av kisel. Den E2200 har utformats med hjälp 65 nanometer (NM) teknologi. Många nuvarande Intel Dual Core-processorer görs med 45 NM teknik.

termiska Specifikationer

Som en CPU fungerar, instruktioner och elektricitet som reser vid höga klockhastigheter genom kisel alstrar värme. Moderna processorer genererar så mycket värme som de behöver ofta en dedikerad fläkt för att kyla processorn. Intel Pentium Dual Core E2200 är utformad för att ha en maximal värmeöverföring temperatur på 73,3 grader C.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com