Inaktivera sidhuvud

March 3

Inaktivera sidhuvud


En rubrik är en textrad längst upp marginalen i ett dokument. Texten i huvudet, med undantag för sidnummer, är densamma på varje sida och är ett bra sätt att göra en del av titeln på ett dokument, författare eller annan information för att identifiera sidor. Rubriker är särskilt praktiskt för obundna dokument i fallet sidor hamna i fel ordning eller separeras. Om du har ett dokument med rubriker och vill ta bort dem, kommer några steg kan du stänga av textraden.

Instruktioner

Inaktivera rubriker i Microsoft Word

1 Öppna Word och sedan öppna dokumentet med rubriker.

2 Välj fliken Infoga längst upp i fönstret. Ungefär i mitten av verktygsfältet är en avsnittet Sidhuvud och sidfot. Klicka på nedåtpilen i Header. En dialogruta öppnas.

3 Klicka på Ta bort Nick längst ned i dialogrutan. Rubriken kommer att försvinna.

Inaktivera rubriker i Microsoft Excel

4 Öppna Excel och öppna kalkylark med rubriker.

5 Välj fliken Infoga längst upp i fönstret. Ungefär i mitten av verktygsraden är en sektion med titeln Text. Klicka på alternativet heter Sidhuvud och sidfot. Ett nytt verktygsfält öppnas.

6 Längst till vänster, klicka på nedåtpilen under verktyget titeln Header. Välj "(ingen)" och rubriken inaktiveras.

Tips

  • Dessa riktningar är för Microsoft Word och Excel i paketet Office 2010. Om du har en äldre version, anvisningarna är liknande, men mer specifika riktningar använda hjälpfunktionen.
  • Spara filen utan rubriker som ett nytt dokument eller kalkylblad så att du kan spara den ursprungliga formateringen i fall det skulle bli nödvändigt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com