Hur man tar bort LuCallbackProxy.exe

September 6

Hur man tar bort LuCallbackProxy.exe


Undrar du om LuCallbackProxy.exe, som anges i Windows Task Manager är roten till datorns senaste tröghet? I själva verket kan våra datorer fastna av alltför många mjukvaruprocesser som körs samtidigt, men om din skyldige är LuCallbackProxy.exe processen kommer att kräva ytterligare undersökning. Om du för närvarande kör Symantecs Norton Internet Security på datorn, sedan LuCallbackProxy.exe processen definitivt körs i bakgrunden som en del av programmet Live Update-funktionen. Eftersom programmet är utformat för att skydda din dator från intrång, bör du även överväga att ta bort den LuCallbackProxy.exe processen från Aktivitetshanteraren? Kommer du att placera datorn i riskzonen genom att ta bort LuCallbackProxy.exe processen? I denna artikel kommer vi kortfattat diskutera vad LuCallbackProxy.exe processen är och vad den gör. Då kommer du att kunna bedöma om du ska ta bort LuCallbackProxy.exe processen, och i så fall kommer du att lära hur man gör det. Demontering av programvaran kommer att bli lätt. Avgöra om du borde ta bort LuCallbackProxy.exe processen är vad kräver lite mer hänsyn.

Instruktioner

1 Öppna Windows Aktivitetshanteraren. Klicka på Ctrl + Alt + Delete och Windows Task Manager Box visas. Klicka på fliken Processer och leta efter LuCallbackProxy.exe processen. Om Norton Internet Security körs för närvarande en Live Update av programvaran, kommer du att se LuCallbackProxy.exe ingår i vad som troligen är en lång lista av mjukvaruprocesser som körs på datorn. Den LuCallbackProxy.exe processen i samband med den automatiska funktionen Live Update inbyggd i Norton programvara som Symantec har utformats för att hålla din Internet-säkerhetsprogram up-to-date och datorsystemet fri från virus, spionprogram och trojaner. Baserat på kundsupport forum på Symantecs webbplats för produktsupport, vissa kunder rapporterar att deras datorer lider av en mycket påtaglig tröghet när de försöker att surfa på Internet eller använda andra program samtidigt som Live Update körs.

2 Förstå vad LuCallbackProxy.exe processen är. Börja med att titta upp på online Uniblue Process Library databas (länk nedan) och läs allt om processen. Den Uniblue Process Library innehåller detaljerad information om tusentals mjukvaruprocesser som körs i operativsystemet Windows. Om du vill veta om en viss programvara process ska köras på datorn, kommer ProcessLibrary.com ge svaret. När det gäller LuCallbackProxy.exe rekommenderar ProcessLibrary.com att du inte tar bort eller avslutar den LuCallbackProxy.exe process eftersom det är en process i samband med din Internet-säkerhetsprogram. Du kommer att vilja ta hänsyn till detta innan du väljer att ta bort processen.

3 Bestäm om du vill gå vidare och ta bort, eller avslutar den LuCallbackProxy.exe processen. Du kanske vill ta bort processen för att testa om det är en orsak till datorns dåliga resultat. Även om det inte rekommenderas, avlägsnande av LuCallbackProxy.exe processen från din Task Manager lista inte kommer att förstöra din dator. Dock kan du öka datorns sårbarhet. Därför tar extra försiktighetsåtgärd innan du tar bort LuCallbackProxy.exe processen och koppla bort alla Internet eller nätverksanslutningar som du har på datorn, inklusive att dra ut nätverksadapterkabel ansluten till datorn.

4 Återgå till processer listan för Windows Task Manager, markera LuCallbackProxy.exe processen, och sedan klicka på Ta bort. En Task Manager Varning ruta som ber dig bekräfta att du vill avsluta denna process. Om du är säker på att du vill göra det, klicka på Ja. Avslutande av LuCallbackProxy.exe upphör en av de processer som är kopplade till Live Update-funktionen. Ta bort processen tar inte bort processen permanent. Istället slutar det nuvarande Live Update session och omedelbart frigör datorresurser.

5 Avsluta hela Live Update session genom att ta bort, eller avsluta, alla processer i samband med Live Update. Slå upp vart och ett av följande processer i Aktivitetshanteraren, markera och klicka på Ta bort: Lucomserver.exe eller Lucoms ~ 1.exe, AUpdate.exe, NDetect.exe och Luall.exe. När du har avslutat alla dessa processer, kommer Live Update sessionen helt slut. När Norton Live Update initierar nästa gång, den LuCallbackProxy.exe processen, tillsammans med de andra, kommer att visas igen i Windows Task Manager.

6 Återansluta datorn till din Internet-anslutning och återuppta sitt arbete på datorn, ange om datorn verkar köra fortare nu när LuCallbackProxy.exe processen inte längre körs i bakgrunden.

7 Kontakta Symantec produktsupport om du fortsätter att ha problem med Norton Internet Security, och särskilt med de processer som är förknippade med Live Update, inklusive LuCallbackProxy.exe. Symantecs produktsupportforum innehåller många diskussioner om denna process, liksom andra, och ger rekommendationer för felsökning och lösa problem som drabbar datorer som kör Norton Internet Security.

8 Kör Norton Internet Security Live Update innan du loggar ut datorn för dagen.

Tips

  • Kör antivirusprogrammet dagligen.
  • Se till att antivirusprogrammet uppdateras regelbundet.
  • Boka en lämplig tid för Norton Live Update-funktionen för att köra varje dag när du inte räknar med att behöva konkurrera med Live Update för datorns resurser.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com