Protokoll som används för att överföra data

April 14

På OSI-modellen, transportlagret och dess protokoll är ansvariga för överföring av data över nätverket. De flesta av dessa protokoll är inom TCP / IP-protokollstacken, och dessa är de vanligaste protokoll som används för att överföra en användares data.

OSI Layer 4

Det fjärde skiktet i OSI-modellen är transportskiktet. Transportskiktet är ansvariga för att hantera data som överförs längs nätet.

Transport Layer Protocols

Bland de transporter lager protokoll, TCP och UDP-protokoll (från TCP / IP-protokollstacken) används för att hantera data över ett nätverk. Dessa protokoll arbetar i mycket speciella sätt.

Vad är UDP?

UDP är ett anslutningslöst protokoll, som enligt Cisco, är en som inte behöver avsändaren och mottagaren att på förhand ordna för kommunikationen ska ske.

Program som använder UDP

DNS applikationer, VoIP och video använder UDP-protokollet för att överföra data över nätverket. Utan detta protokoll skulle många välbekanta funktioner för kommunikation på Internet inte fungera.

Om TCP-protokollet

Medan TCP är en förbindelse-orienterad protokoll, extra funktioner TCP är samma ordning leverans, flödeskontroll och leveranssäkerhet. Följande program använder TCP: webbläsare, e-postklienter och filöverföringar (FTP / HTTP-nedladdningar).


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com