Hur avinstallerade program på Windows XP

April 21

Ibland kommer en användare att avinstallera ett program från Windows XP, bara för att ta reda på senare att hon behöver programmet trots allt. I de flesta fall, installera om programmet är en enkel uppgift som kan utföras med ett par klick på musen, förutsatt att du har programmet disken eller installationsfilen laddas ner till din dator. XP-program som levererades med operativsystemet kan installeras genom att använda programguiden "Lägg till / Ta bort" i Kontrollpanelen.

Instruktioner

Installera om en köpt eller hämtat program

1 Sätt programskivan i CD- eller DVD-enhet. Installationen ska starta automatiskt. Följ instruktionerna på skärmen för att installera önskat program.

2 Om du inte har skivan, bläddra till den plats där du har installationsfilerna för det program du vill installera. Dubbelklicka på programikonen och följ instruktionerna på skärmen för att installera programmet.

3 Starta datorn (om du uppmanas av systemet) för att använda installeras programmet.

Avinstalle XP-program

4 Klicka på "Start" -knappen på skrivbordet.

5 Klicka på "Kontrollpanelen".

6 Klicka på ikonen "Lägg till eller ta bort program" på skärmen Kontrollpanelen.

7 Klicka på "Lägg till / ta bort Windows-komponenter" från sidofältet på skärmen.

8 Välj det program du vill installera från guiden Windows-komponenter på skärmen. Programmen är grupperade efter funktion, så om du funderar på att installera ett spel (som Solitaire, till exempel), skulle du titta under "Tillbehör och verktyg" och sedan under "Spel". Genom att klicka på "Detaljer" -knappen under varje kategori kommer att hjälpa dig att hitta de program du vill installera.

9 Klicka på "Nästa" för att installera önskat program. Följ instruktionerna på skärmen. Du kan behöva sätta in Windows XP-skivan om du inte har XP filer som lagras på din hårddisk.

10 Starta om du uppmanas av systemet.

Tips

  • Avinstallera och installera "trial" program kommer i allmänhet inte att tillåta dig att starta försöksperioden. Många av dessa program har registerposter eller dolda filer som varnar demo att programmet redan har gått out.Windows XP kommer ofta uppmanar användaren att ta bort programfiler som inte används regelbundet. Gå igenom listan innan den raderades så att alla program du vill behålla inte avlägsnas genom systemet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com