Dragen av Intel Core i7-processor

April 15

Intel Core i7 representerar den högsta Echelon av halvledarföretag Intel Corp Core varumärke april 2011, ranking över nybörjar Core i3 och mid-range Core i5. Gjord för stationära och bärbara datorer, gjorde Core i7 mikroprocessor (eller central processing unit) sin debut på 17 november 2008, och är i sin andra generation av produktion.

Design

Intel designar Intel Core i7 mikroprocessor som en dual-, quad- eller sex-core processor. Detta innebär att den består av två, fyra eller sex behandlingsenheter. Varje chip har fyra, åtta eller tolv trådar att operativsystemet kan tilldela för bearbetning. Även Intel använder 32 nanometers tillverkningsprocess på de flesta av Core i7 chips, några av dem använder 45 nm metoden halvledartillverkning i stället, vilket resulterar i större komponenter.

hastigheter

Varje mikroprocessor har en processorhastighet och dataöverföringshastighet. För Intel Core i7, är processorhastighet intervallet 1,6 gigahertz till 3,46 gigahertz. Dock har varje chip Turbo Boost-teknik som kan öka det till det maximala driftsprestanda. Till exempel, är basen bearbetningshastighet av Core i7-2820QM 2.3GHz, men Turbo Boost gör det möjligt att uppnå en topphastighet på 3,4 GHz. När det gäller dataöverföringshastighet är intervallet 4,8 till 6,4 gigatransfers per sekund, vilket motsvarar 4,8 till 6,4 miljarder överföringar per sekund.

Cachar och strömförbrukning

Till skillnad från de flesta processorer, som har två cachar, har Intel Core i7 mikroprocessor tre cachar: en nivå 1, nivå 2 och nivå 3-cache. Dessa är små minnesbanker som processorerna är beroende av för snabbare åtkomst till datorns mest använda uppgifterna än systemminnet. Om chipet inte registrera med L1 cache, går det till L2-cache och om det misslyckas samt det tillgriper L3 cache. När det gäller maximal strömförbrukning varierar det kraftigt: från 18 watt dual-core bärbar dator marker till 130W sex-core desktop PC-processorer.

Grafik och Minne

De flesta Core i7 processorer har en inbyggd Intel HD Graphics controller. Även om dess operativa hastighet skiljer sig från ett chip till en annan, Intel HD Graphics finns funktioner som InTru3D för stereoskopisk tredimensionell visning, dubbel och trådlösa stöd display och Intel Quick Sync Video för att dela och redigera video. Varje Core i7 chip är kompatibel med datorns systemminne baserat på 1066, 1333 och / eller 1600 MHz tredje generationens DDR3 SDRAM (Double Data Rate SDRAM).


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2018 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com