MS Access Forms Tutorial

March 11

Formulär är det grafiska gränssnittet för en Microsoft Access-databas. De tillåter dig att infoga poster, åtkomst till andra former, köra rapporter och köra frågor. Former är ett sätt att göra det möjligt för användare att få tillgång till och använda databasen utan användaren behöver visa eller redigera någon annan del av din databas. Detta kan förhindra att obehöriga kodändringar eller dataförlust. Former kan vara mycket anpassas för att passa dina behov.

Form Creation

Skapa formuläret antingen genom design View eller Guideläge. Inom Microsoft Access fönster, klicka på "Formulär" för att visa befintliga former och skapa nya. Någon form du skapar kan ändras när som helst genom att öppna formen i Design View.

Skapa formuläret i guiden läge. Antingen tryck på "Ny" eller "Skapa formulär med hjälp av guiden." Om du väljer "New" välja vilken typ av formulär som du vill skapa. Välj de fält som du vill använda från tabeller och frågor på en tillgänglig lista. Välja den form layout. Visa ett urval av layouten till vänster i guiden. Välj en stil och ett namn på formuläret. Namnet bör återspegla syftet med formuläret.

Skapa form i Design View. Detta öppnar ett tomt formulär med en verktygslåda till vänster på skärmen. Verktygslådan kan flyttas var som helst i Access-fönstret. Lägg till objekt och placera dem vid behov. Spara formuläret och testa den.

Lägga till objekt

Lägg till objekt genom att klicka på objektet som du vill lägga till och dra objektet på blanketten. En tunn svart kontur visar var objektet ska placeras. Flytta objektet eller ändra storleken på någon punkt. Att ha en guide hjälpa dig att ställa in ett föremål genom att klicka på ikonen trollspö i verktygslådan innan du väljer något föremål. Detta kommer att hjälpa dig att ställa in objekt såsom listrutor, rullgardinsmenyer och knappar.

Högerklicka ett objekt för att lägga till kod, ändra namnet på objektet eller ändra text på själva objektet. Det sistnämnda gäller främst objekt med ett textparti såsom en låda etikett eller text. Om ett föremål som två delar, kan etikettdelen tas bort.

formulär~~POS=TRUNC

Förutom föremål, ändra egenskaperna för själva formuläret. Händelser kan inträffa när du öppnar eller stänger formuläret. Du kan också ändra formen storlekar och föremål. Rullningslister kan också tillsättas. Högerklicka på litet torg med den svarta punkten i det övre vänstra hörnet av formen. Välj "Egenskaper". Du kan ändra olika egenskaper, inklusive dimensionering, vilka funktioner kan eller inte kan redigeras, om en tabell kan redigeras via formuläret, bildtexter och skivkälla för formuläret. Var noga med att spara formuläret när du är klar. Tillgång ber dig att spara när du stänger ett formulär. Dubbelklicka på formuläret när som helst för att öppna och testobjekt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com