Vad är ett flytande verktygsfält?

September 7

Vad är ett flytande verktygsfält?


Folks bör inte vara orolig om de arbetar på sin dator och helt plötsligt en liten ruta dyker upp ge dem alternativ av saker att göra. Datorn är inte fungerar eller har ett nervöst sammanbrott, är det bara att ge användarna möjlighet att använda ett flytande verktygsfält. Flytande verktygsfält skiljer sig från traditionella verktygsfält på flera sätt och har flera funktioner som gör dem användbara och lätta att identifiera.

Identifiering

Identifiera ett flytande verktygsfält är ganska enkelt. Det är en låda eller lista som innehåller alternativ som liknar andra verktygsfält men det är flytande i mitten av sidan. Flytande verktygsfält inte förbli fast på toppen av skärmen som traditionella verktygsfält gör. Flytande verktygsfält kan också synes dyka upp från ingenstans om ett visst program behöver viss uppmärksamhet eller användaren av misstag kommer åt det utan att inse det.

Funktioner

Flytande verktygsfält innehåller specialiserade alternativ som är specifika för en viss uppgift som utförs i ett visst program eller hemsida. Ett exempel på ett flytande verktygsfält i Microsoft Word, till exempel, kan nås genom att högerklicka på musen medan i mitten av ett dokument skärm. Alternativ på utrullningslisten kommer att omfatta: synonymer, synonymordbok, typsnitt, kulor, punkt och andra layoutverktyg. Högerklicka på musen på en insatt bild och alternativ kommer att inkludera redigera bilden. Flytande verktygsfält försvinner normalt om musen är vänster klickade bort någonstans på sidan inte röra verktygsfältet.

Storlek

Storleken på flytande verktygsfält är i allmänhet små, med början på en tum eller så. De behöver inte vara så stor som en traditionell verktygsfält, eftersom de innehåller färre alternativ. Om det behövs mer detaljerade alternativen under en särskild rubrik i den svävande listen kommer ett nytt fönster öppnas när det alternativet är markerat. Detta skapar en annan liten flytande verktygsfält öppna bredvid den ursprungliga flytande verktygsfältet.

fördelar

Flytande verktygsfält är praktiskt av flera skäl. De kan flyttas ur vägen när användaren arbetar på något som inte kräver det. De kan också stängas helt när de inte är tillämpliga på vad programmet används vid den tidpunkten. Flytande verktygsfält är också mycket specifika för en viss funktion och inte innehåller en hel del alternativ som annars kan ofta förvirra eller köra fast användaren. De hjälper också snabba upp saker. Användaren behöver inte gå igenom massor av alternativ över den permanenta verktygsfält, varav en del inte kommer att gälla för allt han arbetar med för tillfället.

Varning

Eftersom de är rörliga, kan flytande verktygsfält ofta flyttas någonstans användaren inte vill att de ska vara. Användare kan ibland av misstag manövrera den svävande listen i en stram hörn och även utanför skärmen helt. Detta kommer att få det att verka som om verktygsfältet har kanske försvunnit men folk ska inte panik. De bör i stället leta efter ett litet hörn av verktygsfältet och försöka att klicka och dra den tillbaka till en plats kan användas. Om det inte fungerar, ofta avsluta programmet eller webbplats och sedan återinträda kommer flytta den svävande listen till en användbar område. Vissa flytande verktygsfält är också kända för att dyka upp på webbplatsen skapare vilja, när webbplatsen vill att du ska göra något.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com