Hur man fixar en skadad filstruktur

June 2

Hur man fixar en skadad filstruktur


Filstrukturen på en dator, är att filer och deras organisation på hårddisken eller lagringsenhet kan skadas. Det finns flera skäl till detta. Det kan hända om ett program eller Windows kraschar, är filer modifieras av virus, eller de sektorer på hårddisken skadas på grund av överanvändning. Om detta inträffar, kan vissa filer bli oanvändbara. Windows operativsystem är utformat för att återvinna sådana filer eller filstruktur genom att köra ett verktyg, ett litet program som heter Check Disk. Du kan börja Check Disk manuellt i några enkla steg.

Instruktioner

Hur man fixar en skadad filstruktur

1 Klicka på "Start" i det nedre vänstra hörnet på skärmen och sedan öppna "Den här datorn". Välj den hårddisk du vill söka efter filer-strukturproblem - vanligen enhet C, men det kan vara någon annan enhet. När du har valt enheten, högerklicka för att öppna en meny och klicka på "Egenskaper" alternativet, den sista punkten på listan. Den driv egenskaper öppnas.

2 Välj fliken Verktyg högst upp. Under "Felkontroll" sektionen klicka på "Kontrollera nu ...." Detta kommer att öppna en liten inställningar låda. Klicka på var och en av de två vita rutorna för att lägga till kryssmarkeringar och klicka sedan på "Start". Klicka på "Ja" på rutan som visas. Datorn är nu inställd på att kontrollera filsystemet för fel vid nästa omstart, och om någon hittas Windows kommer att försöka åtgärda dem.

3 Starta om datorn genom att klicka på "Start", "Stäng av datorn" och "Starta". Under omstarten processen kommer du att märka Check Disk ansökan förforma en genomsökning av filsystemet. Om några fel hittas rapporten visas på skärmen kommer att säga så. Eventuella fel Check Disk kan inte fixa kommer också att visas på skärmen.

Tips

  • Om du placerar kryssmarkeringar i båda rutorna i rutan inställningar kan skanna disken ta mycket lång tid. För att påskynda processen att välja bara det översta alternativet "automatiskt åtgärda fel i filsystemet" och lämna det andra alternativet tomt. Detta kommer att fixa fel i filsystemet men kommer inte att försöka återställa skadade sektorer på hårddisken.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com