Hur kan man förhindra Facebook Hacking

June 27

Den sociala nätverkssajten Facebook har hundratals miljoner användare finns över hela världen. Facebook gör kontakt med gamla high school vänner, avlägsna familjemedlemmar och online bekanta enkla och attraktiva. Men med så många människor samlas i en online-plats, kan Facebook hackare utlösa förödelse på intet ont anande användare. Facebook hacking kan variera från att spela skämt på människor att stjäla personlig information i brottsligt syfte.

app Säkerhet

Spel och andra applikationer presenterar kanske den största säkerhetsrisken på Facebook. Vem som helst med grundläggande kunskaper i programmering kan skriva en Facebook-app; Detta kan ibland leda till dåligt utformade program. Eftersom dessa dåligt utformade program inte får använda autentisering eller andra grundläggande säkerhetsfunktioner, blir de utsatta för hackare och cyberbrottslingar. Begränsa appen använder kända, ansedda källor för att kraftigt förbättra ditt Facebook-konto säkerhet.

App Information Access

Även om du begränsa din användning av Facebook program till dem från ansedda källor, bör du ändå se upp för den information som du delar med dem. När du installerar även en förment säker eller ansedd app, kan det informera er om att det vill ha tillgång till din personliga information. Detta kan äventyra säkerheten. Vissa Facebook apps har brutit användarnas säkerhet och använde den insamlade informationen i marknadsföringssyfte, som brutit Facebook politik. Vissa appar kan använda informationen för att skicka oönskad e-post eller ens virus. För att förhindra denna typ av hacking, undvika att låta alla appar för att komma åt din personliga information.

anslutning Säkerhet

Använd en säker anslutning när du loggar in på Facebook. Logga in på https://www.facebook.com, snarare än den normala, utan säkerhet http-adress. När du är inloggad på ett säkert sätt kan vissa oprioriterade appar och andra funktioner inte fungerar, men du kommer att ha ett bättre skydd mot hackare, speciellt på ett oskyddat nätverk. Aktivera det här alternativet genom att välja "Säker anslutning (https)" i avsnittet "Kontosäkerhet" på din "Kontoinställningar" sidan. När det är möjligt, använda ett säkert nätverk när du loggar in på Facebook via Wi-Fi. Ett säkert nätverk använder användarautentisering och datakryptering för att skydda information som skickas och tas emot via Internet. Den här typen av nätverk kräver ett lösenord för åtkomst.

Vaksamhet

Den bästa förebyggande mot Facebook hacking fortfarande vaksamhet. Ta Internet integritet på allvar och använda åtgärder för att hålla din personliga information privat på Facebook. Håll ett vakande öga på dina Facebook sekretessinställningar, och alltid hålla ditt användarnamn och lösenord privat. Var försiktig när du klickar på länkar som publiceras på Facebook och när passerar ut information om tredje parts webbplatser. Om du tvivlar på en webbplats äkthet, kontrollera webbläsarens adressfält för att se till att du fortfarande på Facebook.com. Skicka aldrig dina personuppgifter till en okänd webbplats. Naturligtvis finns det ingen helt idiotsäker metod för att skydda dig från att hacka med undantag för att avstå från Facebook helt och hållet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com