Hur Förkorta Period

February 10

Perioder är en irriterande faktum, men det finns sätt att minska olägenheterna. Detta är sant om din tid är alltför lång, tung eller oregelbunden, eller om du helt enkelt föredrar att inte ta itu med det. Hormonella preventivmedel, inklusive p-piller, är ett val, men det finns andra alternativ också. Överväga en eller flera av dessa alternativ om du vill att tiden i månaden att vara lite kortare, eller till och med försvinna helt.

Instruktioner

1 Prova p-piller. Orala preventivmedel är det enklaste och mest effektiva sättet att förkorta din tid. Många olika piller som finns på marknaden idag, så det är lätt att hitta ett du tål väl. Du en jämn välja ett piller som tas kontinuerligt, utan placebo dagar, så du bara har några perioder om året. Vissa kvinnor väljer att prata med en vårdgivare om hur du använder denna strategi med sin vanliga p-piller också.

2 Överväga en Mirena preventivmedelsanordning. Denna senaste inkarnation av spiralen (spiral) släpper en mycket låg dos av hormoner i livmodern. Många kvinnor har kortare, lättare perioder eller ens hoppa perioder med Mirena på plats. På grund av vissa risker som är förknippade med spiral, är detta ideal bara för kvinnor i en långsiktig, engagerad relation. Det kräver en läkare att placera lUD, men varar i fem år.

3 Undersöka alternativa menstruation vårdalternativ. Många kvinnor säger att de har kortare perioder då de använder en menskopp, som en Keeper eller Diva Cup, istället för tamponger eller bindor. Dessa koppar, gjorda av latex eller silikon, bärs inuti kroppen och töms efter behov. Även om det kan finnas en liten inlärningskurva med återanvändbara produkter som dessa, kan de göra mensen mindre av en irritation.

4 Motionera regelbundet och äta en hälsosam kost. Studier har visat att kvinnor som får regelbunden motion och leda en sund övergripande livsstil har kortare perioder än de som inte gör det. Regelbunden motion kan också bidra till att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt för din ram, som kan minska menstruation problem och hjälpa till med kortare, lättare perioder.

5 Besök din läkare. Ett antal behandlingsbara hormonella och fysiska förhållanden kan leda till menstruella problem. Din läkare kan hjälpa korrigera dessa, så att du kan ha kortare, lättare perioder.

Tips

  • Om du upplever alltför långa eller tunga perioder, oregelbundna blödningar eller andra frågor, besöka din gynekolog.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com