Hur man förstå trådlös säkerhet

April 16

När du har ett trådlöst nätverk i hemmet eller på kontoret, kan datorn vara sårbar för nätverks inkräktare, speciellt om den trådlösa anslutningen inte är säkrad. Invaders kan vara människor som letar efter oskyddat trådlöst nätverk eller andra som försöker ansluta till nätverket, stjäla din bandbredd eller ens konfigurera din nätverksanslutning. Förstå trådlös säkerhet kommer att hjälpa dig att skydda din dator mot oönskad nätverks invasion.

Instruktioner

1 Slå på din trådlösa router och ansluta till din trådlösa nätverksanslutning. Ändra ditt trådlösa nätverk lösenord genom att logga in i routerns inställningsskärmen. Öppna en webbläsare och typ 192.168.1.1.

2 Om du använder en Linksys router, klicka på "administrativa" alternativet och välj sedan "Management." Ange ett nytt lösenord och spara inställningarna. Om du använder en D-Link router, klicka på fliken "Hem" och sedan "Wireless Settings". Ange ett nytt "lösenord." Bekräfta och spara inställningarna. Med hjälp av ett starkt lösenord kommer att göra det svårt för inkräktare att enkelt få tillgång till din trådlösa Internet-anslutning.

3 Inaktivera sändning av SSID (Service Set Identifier) ​​för att säkra anslutningen. Broadcasting ditt trådlösa nätverk tillåter användare inom räckhåll för att se att nätverket är tillgängligt. Om du vill inaktivera, klicka på "Wireless" -fliken och under "Wireless SSID Broadcast" alternativet, klicka på "Inaktivera". Klicka på "Spara inställningar". För D-Link router användare klickar du på fliken "Avancerat" och välj sedan "Wireless Performance." Klicka på kryssrutan för "Hidden SSID" och sedan klicka på "Apply".

4 Välj din Wi-Fi-kryptering genom att besluta mellan WEP (Wired Equivalent Privacy) och WPA (Wi-Fi Protected Access). Välj WPA om den trådlösa enheten stöder det. Annars väljer WEP. Under "Wireless Security" väljer "WPA Personal" som "Säkerhetsläge." Skriv in ditt lösenord eller nätverkslösenordet och spara inställningarna. För D-Link-användare klickar på fliken "Hem" och välj "Trådlösa inställningar." På "Säkerhet" alternativet, välja antingen WEP eller WPA.

5 Aktivera MAC-filtrering. Klicka på "Start" och skriv "cmd" (utan citattecken) på "Run" för att ladda kommandotolken. Skriv "ipconfig / all" och ta del av den "fysiska adressen" på datorn. Gör så här för alla datorer som ska ha tillgång till nätverket.

6 Gå tillbaka till routern inställningsfönstret och under "Wireless", välj "Tillåt endast efter MAC-adresser till det trådlösa nätverket." I "Connection Control List" in i "Fysisk adress" av datorer som du vill ge tillgång trådlösa nätverk. Kontrollera listan över alla MAC-adresser genom att klicka på "Wireless Client List." För D-Link router användare klickar du på "Home" och välj "DHCP-inställningar." Skriv in MAC-adresser eller fysiska adresser för datorer samt deras IP (Internet Protocol) adresser och klicka på "Apply".

Tips

  • WPA anses säkrare än WEP. Detta beror på att ditt lösenord tecken som inte är begränsade till bokstäverna A till F och siffrorna 0 till 9, därför har möjlighet att skapa en starkare lösenord. Även WPA är säkrast, kan det inte vara kompatibla med äldre trådlösa enheter.
  • "MAC Filtering" är inte relaterad till "Mac" eller Macintosh-datorer. Detta görs för att ange de datorer som är tillåtna att använda trådlöst internet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com