Hur kan jag avinstallera en Oregistrerade program?

July 20

Många datormjukvaruutvecklare erbjuder gratis prövningar av sina program eller versioner med begränsad funktionalitet som inte kräver att användarna registrera produkten. Om du bestämmer dig inte vill behålla en oregistrerad program kan avinstallation vanligtvis utföras enkelt med samma process som du använder för att avinstallera andra program, men i vissa fall kan du behöva använda mer ansträngning för att bli av med en dålig program.

grundläggande Removal

De flesta legitima program, även freeware, demos och testversioner av programvara kan enkelt tas bort. Det första du bör göra för att försöka att avinstallera ett program är att klicka på "Start", "Kontrollpanelen" och "Lägg till eller ta bort program" och dubbelklicka på det program du vill ta bort. (I Vista och Windows 7 du klickar på "Start", "Kontrollpanelen" "Program" och sedan "Program och funktioner."). Detta kommer att tvinga programmet att aktivera sin uninstaller som kommer att ta bort programmet. I vissa fall kan ett visst program inte visas i "Lägg till eller ta bort program" listan. I det här fallet öppna "Den här datorn" och sedan "Program" och söka efter mappen tillägnad det program du vill ta bort. Försök att hitta en avinstallerare i mappen att ta bort programmet.

advanced Removal

Vissa program kan inte ha uninstallers som är lätt att komma åt, vilket kan göra dem svåra att ta bort med hjälp av vanliga borttagningssteg. Ett sätt att försöka ta bort sådana program är att söka efter ett program borttagningsverktyg på nätet. Vissa program blir kända för att vara svåra att avinstallera, så mjukvaruutvecklare släpper avinstallations hjälpare att bli av med sådana program. Ett annat alternativ är att flytta alla filer i mappen programmets till papperskorgen och tömma papperskorgen. Detta bör bli av med de viktigaste programfiler, men kommer att lämna bakom förändringar i datorns register. För att fixa registerändringar, använda ett register renare program som CCleaner, en populär freeware Registry Cleaner. Registret städare kan upptäcka poster i samband med program som inte längre existerar och ta bort dem.

skadliga program Removal

Alla program som inte lätt kan avinstalleras kan försöka att sprida dålig information eller skadliga program. Många program förklädd till användbara verktyg för att lura användare att installera dem, varefter de installerar spyware, adware eller försöka få användare att spendera pengar på produkter eller abonnemangsavgifter. När du tar bort program som du inte helt lita på att det är en bra idé att söka igenom datorn efter virus med ett antivirusprogram och en anti-spyware-program. Se till att uppdatera malware scanners innan du använder dem för att få de mest noggranna resultaten.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com