Hur man skapar en Flash-webbplats Använda Dreamweaver 8

June 6

Hur man skapar en Flash-webbplats Använda Dreamweaver 8


Dreamweaver 8 är en webbsida design och layoutprogram. Även om du inte kan faktiskt skapa Flash-animationer och filmer i Dreamweaver, kan du bädda in Flash Player SWF-filer i Dreamweaver sidor för att skapa en Flash-webbplats. När du bäddar in Flash filmfiler i Dreamweaver sidor skapar Dreamweaver automatiskt den nödvändiga HTML-koden och JavaScript programmering för att visa och spela upp filmen i en webbläsare.

Instruktioner

Skapa en blixt webbplats med Dreamweaver 8

1 Utforma en film i Flash som vanligt, eller börja med en befintlig Flash SWF filmfil som du vill använda som en webbplats Tänk på att, eftersom Flash-film är i huvudsak hemsida --- bör du utforma det med den önskade banan display dimensioner. Till exempel, många designers använder 766 av 700 pixlar för Flash-filmer de har för avsikt att använda som webbplatser. Denna storlek passar bekvämt på de flesta skärmar utan att tvinga användare att rulla åt höger och vänster för att se hela sidan. Du kan inte skapa navigering och andra knappar som interagerar med Flash-filmen i Dreamweaver. Du bör lägga till dessa funktioner i Flash-filmen själv, samt eventuella uppspelningskontrollmöjligheter, såsom "Play", "Paus" och "spola tillbaka" knapparna.
.

2 Starta Dreamweaver 8 och börja en ny sida, så här: Klicka på "File" i menyraden och välj "Nytt". Detta öppnar dialogrutan Nytt dokument. Välj "Basic sida" från "" Kategori "listan, och välj sedan" HTML "från" Basic sida "listan. Klicka på" Skapa "-knappen.

3 Klicka på "Insert" på menyraden, välj "Media" och välj sedan "Flash" från undermenyn.

4 Navigera till SWF filmfil markera den och klicka på "OK". (Om Flash visar objekt Tag Tillgänglighet Egenskaper dialogrutan, klicka på "Avbryt" för att stänga dialogrutan.) Detta bäddar in SWF-film behållaren i sidan. Det visar en grå ruta med en Flash-ikon i mitten. Nu kan du använda alternativen i panelen Egenskaper för att styra hur filmen spelas upp.

5 Gå till "panelen Egenskaper." Som standard visar Egenskaper direkt under dokumentfönstret. Välj filmbehållaren på sidan och göra önskade ändringar. Till exempel, för att tala om Dreamweaver att spela upp filmen automatiskt när sidan visas, placera en bock i "Auto" kryssrutan. Ställ filmuppspelning kvalitet från "kvalitet" i rullgardinsmenyn. Att välja var på sidan filmen visar --- "Top", "Middle", "vänster", "höger" och så vidare --- använda "Align" rullgardinsmenyn. Du får idén.

6 Namnge och spara webbsidan så här: Klicka på "File" i menyraden och välj "Spara som". Skriv filnamnet i fältet "Namn" -fältet och klicka på "Spara" -knappen.

Tips

  • I de flesta fall, HTML-sidan som du skapar med den här metoden fungerar som en behållare för filmen. Webbplatsens innehåll är Flash-filmen själv. När du sparar webbsidan, ge den standard hemsida namn. På de flesta webbservrar är startsida namnet "index.html".
  • När du bäddar in en SWF-film på en webbsida, inte blir faktiskt den del av sidan. Istället it'ss en länkad extern fil. När du laddar upp din sida till en webbserver, se till att ladda upp filmfilen. Se också till att du håller filnamn och sökvägar intakt. Annars kommer filmen inte att spela.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com