Vad är en flersidig PDF i Professional?

March 27

En flersidig PDF i Adobe Acrobat Pro är helt enkelt vad termen antyder, men det finns flera sätt att skapa flersidiga dokument i programmet. Det kan vara så enkelt som att omvandla en ursprunglig flersidiga dokument till en PDF-fil. Men Acrobat ger också medel för att infoga sidor i en befintlig PDF eller sammanställa ett nytt dokument från flera filer på en gång.

Konvertering från ett textdokument

Det enklaste sättet att skapa en flersidig PDF är att konvertera en befintlig flersidiga dokument till en PDF-fil. Omvandlingen kan vanligtvis göras inifrån infödda program som Microsoft Word med hjälp av en "spara som", "export" eller "tryck" kommandot, den sista med hjälp av en PDF-skrivardrivrutin för att skapa den nya filen snarare än att skriva ut på papper.

insättning av Sidor

Acrobat Pro kan du infoga sidor i en befintlig PDF-fil. Öppna PDF-filen som du kommer att använda som bas fil. Välj "Infoga sidor" under menyn "Dokument". I det nya fönstret väljer mellan att sätta in nya sidor före eller efter ett visst sidnummer i basen PDF, välj sedan den nya PDF-filen som du vill infoga. Med kommandot insatsen, Acrobat infogar en komplett PDF-fil i basdokumentet.

extrahering Sidor

Om du bara vill ha lite av sidorna i en PDF-fil in i en bas PDF, måste du först "extrahera" dessa sidor. I PDF-filen som du tar sidor att sätta in i basen filen, välj "Extract sidor" på menyn Dokument. I fönstret som öppnas, ange ett intervall sidor du extrahera och se "Ta bort sidor Efter extraktion" i menyn lämnas därhän att lämna filen orörd. Kontrollera "Utdrag Sidor som separata filer" för att skapa enkelsidiga PDF att infoga i olika platser i grunddokumentet, eller lämna därhän att skapa en enda PDF infoga från sidintervallet du valt. Du kan extrahera sidor, dock endast om den som skapat PDF-dokumentet inte har satt filens säkerhet för att förhindra extraktion.

Sammanfogade PDF: er

Att kombinera flera PDF-filer till en fil, välj "Kombinera / sammanfoga filer" under menyn "Arkiv". Du behöver inte en öppen fil för att påbörja processen. Om en PDF-fil är öppen, verkar det i det nya fönstret som listar inkluderade filer. Se till att "Single PDF" -knappen i det övre högra hörnet av fönstret är markerad. Lägg till enskilda filer genom att välja "Lägg till filer" och välj sedan de filer du vill i sökfönstret. Klicka på "Lägg till mappar" för att lägga till alla PDF-filer i en mapp. I "Kombinera filer" fönster som visar alla filer till, välja en fil och klicka på knappen "Flytta upp" eller "Flytta ned" för att ställa ordningen sidor för den sammanslagna filen. Om du inte behöver alla sidor i en PDF-fil du sammanslagning, välja specifika sidor, separerade med kommatecken, eller en rad sidor med hjälp av ett bindestreck. Välj "filstorlek" för att optimera PDF för skärmen visning, allmänt bruk, eller högkvalitativa utskrifter, klicka sedan på "Kombinera filer" för att slutföra fil.

PDF-filer från andra format

Acrobat Pro för Windows kan du också kombinera filer från andra format, såsom Word, till en sammanfogade PDF. Formaten automatiskt konverteras till PDF-filer i en sammanslagning processen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com