Hur kontrollerar jag min e-post från en annan dator?

August 24

Hur kontrollerar jag min e-post från en annan dator?


Det finns två sätt att kontrollera din e-post även om du inte är på din hemdator. Om du använder ett e-postprogram från Yahoo eller Google kan du kontrollera din e-post från deras hemsida. Detta är också sant för de flesta e-postkunder stora leverantörer som Verizon. Du kan alltid logga in på e-postkonton på sina webbplatser. Om du har någon annan e-postleverantör som inte har en webbinloggning alternativ, kan du tillfälligt programmera Outlook Express för att hämta din e-post.

Instruktioner

1 Samla din e-användarnamn och lösenord. Ta reda på från din e-postleverantör vad portinställningarna måste konfigureras för att för att få e-post från domänservern. Du behöver "inkommande" och "utgående" portinställningar och information om huruvida servern kräver "autentisering."

2 Öppna Outlook Express. De flesta Windows-datorer erbjuder Outlook Express som en del av tillbehörs bunten. Gå till "Verktyg", "Konton" och klicka på "Lägg till" -fliken och "Mail" i menyn.

3 Skriv in ditt visningsnamn och klicka på "Nästa". Skriv in din e-postadress och klicka på "Nästa".
Skriv in din "Inkommande" konfigurationsportinformation. Exempel: "pop.1and1.com." Skriv in din "Utgående" portinformation. Exempel: "smtp.1and1.com." Klicka på "Nästa".

4 Ange ditt användarnamn, i det här formatet: [email protected] Ange ditt lösenord. Klicka inte på "Kom ihåg lösenord" rutan. Eftersom detta är en tillfällig inställning, vill du inte detta lösenord för att bli ihågkommen för andra användare av datorn i framtiden. Om e-postleverantören kräver Secure Password Authentication (de flesta inte), kontrollera "Logga in med SPA." Klicka på "Nästa" och sedan "Finish" i nästa skärm. Du bör se din e-post som anges i avsnittet Konton nu.

5 Klicka på "Skicka / ta emot" och kontrollera din e-post. Du kommer att behöva skriva in ditt lösenord först.

6 Radera alla inkommande e-post du får efter att ha läst den, och sedan tömma Delete / papperskorgen innan du avslutar programmet. Du vill inte lämna gamla e-postmeddelanden tillgängliga för andra att läsa.

7 Radera dina kontoinställningar från datorn innan du lämnar den. Gå tillbaka till "Verktyg" och "Konton". Markera din e-postadress och klicka på "Ta bort." Om du glömmer att göra detta, är ditt lösenord inte automatiskt in så din information kommer att vara säker, men det är fortfarande inte en bra idé att lämna denna information på någon annans dator.

Tips

  • Informera ägaren av datorn, om möjligt, att du behöver kontrollera din e-post. Det är dålig form helt enkelt "hjälpa dig själv." När du skicka / ta emot för din e-post, du kan även fånga post avsedd för ägaren. Det är också dålig form läsa någon annans e-post.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com