Diskett användningsområden

April 28

Diskett användningsområden


Disketter har använts i årtionden, men många datorer ägare har gått i pension sina disketter med tillkomsten av cd-brännare och USB-minnen. Disketter är fortfarande tillgängliga i många butiker och chanserna goda att du fortfarande har en del om runt ditt hem eller kontor. Om du inte vill använda dem som de ursprungligen var avsedda, kan du återanvända dem för att uppfylla andra behov.

Lagra och överföra filer

Diskett användningsområden

USB-minnen har bidragit till att göra disketter föråldrade.

Disketter är gamla, men de fortfarande fungerar. Du kan använda dem för att överföra filer mellan datorer, förutsatt varje system har en diskettenhet. De är också ibland det enda sättet att få filer från datorer utan CD-ROM-enhet eller Internet-anslutning.

Diskett är inte lika tillförlitliga som optiska medier eller USB-minnen, men du kan fortfarande lagra små bilder och dokument på dem. Det är en smart idé att ha en kopia av filen någon annanstans i fall diskett raster, dock. En modern diskett rymmer 1,44 MB.

underlägg

Diskett användningsområden

Håll en förpackning med disketter praktiskt för improviserade partier.

Disketter är billiga och bara rätt storlek för att använda som glasunderlägg. Köpa ett paket nästa gång du värd en fest i ditt hem för att skydda dina möbler från kondens. Du kan också hålla några praktiskt runt på kontoret och i ditt kök för samma ändamål.

pappers~~POS=TRUNC

Diskett användningsområden

Disketter kan repurposed för användning som en pappersvikt.

En diskett enbart förmodligen är inte tung nog för en pappersvikt, men du kan limma två eller tre tillsammans för en mycket billig lösning till flygande papper. Om du arbetar på ett projekt och har ett bord utspridda med papper som du vill lämna obevakad, kasta några disketter ner för att se dina dokument stanna där du lämnade dem.

Dekoration

Diskett användningsområden

Häng disketter i ett träd för att skrämma djuren borta.

Disketter kommer i en mängd olika färger, inklusive semester nyanser. Använda dem för att dekorera din nästa julgran eller limma dem mot väggen för flerfärgs tapet. Du kan också bifoga dem till träd utomhus för att skrämma djuren borta.

Vissa konstnärer använder också disketter för olika moderna konstprojekt. Människor har gjort alla sorters hantverk av disketter också, bland annat väskor, täcken, nyckelringar, örhängen och bordstabletter. Gränsen är din kreativitet!


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com