Hur man bygger en grundläggande robot

November 22

Medan många befintliga robotar är komplexa och hög sinnade frågor som kräver avancerad konstruktion och forskning och utveckling, kan grundläggande robotar skapas med hjälp av enkla delar som ibland kan förvärvas från vad som ligger runt huset. Dessa grundläggande robotar kan kastas tillsammans billigt och med relativt lite huvudvärk. Med vissa servon, en fungerande batteri, en hjulbas och en mottagare på sidan kommer du har din grundläggande robot rullande på nolltid.

Instruktioner

1 Kontrollera din källare, vind och garage för alla gamla salvagable delar som kan användas i din grundläggande robot. Titta speciellt för gamla RC (radiostyrd) bilar eller delar. RC delar är en utmärkt passform för en grundläggande robot. Om du hittar en gammal radiostyrd bil, bli av med onödiga plastbitar och bara lämna grundläggande hjulbas. Undan alla delar, såsom en mottagare för exempelvis för senare.

2 Ta hjulbasen och se till att den är strukturellt ljud. Lägga till två stycken av kardborrband till den. För att göra detta, ta en bit av kardborreband och fästa den till toppen mitten av hjulbasen med hjälp av en professionell nivå lim som du väljer. Sedan tar den andra kardborre pjäs och bifoga den till botten av hjulbasen på exakt samma sätt.

3 Hitta en fyra graders mottagare och controller combo, eller högre. Grader hänvisar till mängden och rörelseriktning tillåten. Till exempel kommer en fyra graders mottagare och associerad styrenhet möjliggöra upp-ner och vänster-högerrörelsen. Använda en befintlig RC-mottagare och controller combo skulle vara utmärkt, men en köpta lösning är acceptabel samt (se Resurser).

4 Fäst mottagaren till den övre delen av kardborrband på hjulbas. Sedan tar din nickel kadmium eller bly-syra batteri och fäst den på undersidan av hjulbasen via den andra halvan av kardborreband.

5 Fäst de två servon till hjulbasen. Dessa servon kommer att gå på toppen av hjulbasen och längs omkretsen. De kommer att vara på motsatta sidor från varandra och ligger nära hjulen. För att fästa dem, använda dubbel lås tejp.

6 Tråd dina komponenter genom mottagaren. Batteriet och servon kommer alla att matas in i mottagaren. För att göra denna anslutning, första titt och identifiera de kanaler i slutet av mottagaren. Dessa kanaler är där separata anslutningar kommer att göras. Ta tre anslutningsledning från batteriet och anslut den till kanalen märkt "Batt" eller "Batteri". Sedan tar trådarna från varje servo och tråd dem i separata, men i direkt anslutning, kanaler.

7 Testa din grundläggande robot genom att vrida på regulatorn och ge det en virvel. Full rörlighet bör vara möjligt. Nu är det upp till dig att lägga till dekorativa föremål som du vill lägga till personlighet och stil på din robot, eller alternativt, ett vapen så att du kan stänga av maskinen i en grundläggande battlebot. Använd din fantasi och utforska dina alternativ.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com