Hur man drar sidentyger i Photoshop

November 24

Hur man drar sidentyger i Photoshop


Simulera utseendet av silke i Photoshop är möjligt att använda övertoningsverktyget. Detta verktyg hjälper dig att skapa en smidig skuggor och högdagrar som kännetecknar sidentyger. Justering av "Mode" och "opaciteten" av övertoningsverktyget producerar slumpmässiga veck när du ritar. Gradienten du väljer påverkar vilken typ av veck det skapar. För att göra veck som liknar en gardin, använda "Linear Gradient", men för en räfflad effekt, använd "Diamond Gradient."

Instruktioner

fil Framställning

1 Starta Photoshop och gå till "File" och "Nytt". Ställ in filstorleken så bredden och höjden är lika. Till exempel, justera storleken till 500 pixlar med 500 pixlar och ange 72 pixlar per tum för resolutionen. Klicka på "OK" för att göra det nya dokumentet.

2 Klicka på övertoningsverktyget, ställ in "Mode" i alternativfältet till "skillnad" och sedan minska "opacitet" till cirka 70 procent.

3 Klicka gradienten i alternativfältet och välja den svartvita gradient från förinställningar menyn. Det är den tredje ikonen i den översta raden i förinställningar.

silke Gardin

4 Plocka "Linear Gradient", som är den första gradienten ikonen i alternativfältet.

5 Klicka på den högra sidan av dokumentet med övertoningsverktyget, dra åt vänster, sedan alternativ, klicka på vänster sida av dokumentet och dra åt höger. Upprepa denna process tills läget och antalet "veck" är tillfredställande.

6 Gå till "Bild". Klicka sedan på "justering" och välj "Levels".

7 Flytta reglaget "Highlights" till vänster för att göra silke glansigare. Du kan även ställa in "mellantoner" reglaget för att ändra bildens totala ljusstyrka. Bekräfta ändringarna genom att klicka på "OK".

8 Välj "Filter", "Blur" och "Motion Blur." Ändra "Distance" till 2 eller 3 pixlar och klicka sedan på "OK".

9 Välj "Bild", "anpassning" och välj "Nyans / Mättnad" eller tryck på "Ctrl" och "L" -knappen.

10 Klicka på rutan bredvid "Färga" och flytta "Hue" reglaget för att välja en nyans för silke. Öka "Saturation" om du vill ha en mer intensiv färg. Klicka sedan på "OK".

11 Välj "Smudge" på verktygspanelen och minska verktyg "styrka" i alternativfältet till 50 procent.

12 Klicka och dra med Smeta verktyget över de områden du vill jämna, efter riktning av tyget.

krusigt Silk

13 Välj den sista lutningen ikonen i alternativfältet för att använda "Diamond Gradient."

14 Klicka och dra upprepade gånger med övertoningsverktyget, med början vid olika områden i dokumentet. Fortsätt att använda verktyget tills filen ser ut krusigt tyg.

15 Välj "Bild". Klicka sedan på "justering" och välj "Levels". Flytta "Highlights" och "Mellantoner" reglagen för att lätta på siden. Om skuggorna är för mörka, flyttar de svarta "Utdatanivåer" reglaget mot vita. Klicka på "OK" när du är klar.

16 Gå till "Filter" och välj "Gör flytande." I dialogrutan ändra "Brush Pressure" till "75"

17 Klicka och dra över bilden efter kurvor och veck som skapas av gradienten. Filtret släta och blanda silk bakgrund. Klicka på "OK när du är nöjd med resultatet av filtret.

18 Välj "Bild" och "justering". Sedan plocka "Nyans / Mättnad."

19 Välj "Färga" och justera "Hue" och "Mättnad" reglagen för att ändra färgen på silke.

Tips

  • Att skapa vinklade veck för din siden gardin, dra "Linear Gradient" från nedre högra hörnet till det övre vänstra hörnet och tillbaka igen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com