Så här ställer du registervärdet för CD-bränning

October 4

Microsoft Windows har CD-bränning funktioner inbyggda i Windows Explorer. Detta gör det möjligt för användarna möjlighet att kopiera filer från datorn till en optisk skiva utan någon extra programvara. Även om detta är bra för privat hemmabruk, kanske du vill stänga av denna förmåga på offentliga datorer. Medan versioner av Windows som har en lokal grupprincip lätt kan inaktivera denna förmåga, måste du använda registret om du inte har detta program. Genom att använda samma registerpost som grupprinciper skapar, kan du tillåta eller förbjuda CD-bränning med Windows Registereditorn.

Instruktioner

1 Tryck på "Windows" och "R" på tangentbordet för att öppna en Kör. Skriv "regedit" i rutan Kör och tryck på "Enter".

2 Navigera till "HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Policies \ Explorer" på den vänstra panelen.

Du kan navigera genom registret på samma sätt som du skulle navigera genom filer som lagras på din dator. Navigera genom att klicka dig vidare var och en av knapparna på den vänstra rutan tills du når destinationen.

3 Högerklicka på "Explorer" och klicka på "Nytt, DWORD (32-Bit Värde)." Högerklicka på den nyskapade värde och klicka på "Byt namn." Ändra namnet på värdet från "newValue # 1" till "NoCDBurning."

4 Högerklicka på "NoCDBurning" och klicka sedan på "Ändra". Detta öppnar en Redigera DWORD fönster. Typ "1" i fältet Data för att inaktivera CD-bränning eller så kan du lämna värdet på "0" för att tillåta bränning.

5 Klicka på "OK" -knappen längst ner för att spara. Stäng Windows Registereditorn och starta om datorn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com