Vad påverkar hastigheten av Internet?

March 29

Vad påverkar hastigheten av Internet?


Hastigheten på Internet är viktigare för människor än någonsin. Internet var en gång ett system som var en lyx och underhållning till människor --- nu, många människor är beroende av Internet för sina personliga liv, affärs liv och kommunikation. Att veta vad som påverkar Internet hastigheter är viktigt att se till att din Internet-anslutning körs effektivt.

Typ av anslutning

Den viktigaste avgörande faktorn för Internet hastighet är den typ av Internet-anslutning du har. Du kan köpa Internettjänst på olika nivåer av hastigheter, beroende på vad leverantören erbjuder. hastigheter normalt intervall från 1,5 megabyte per sekund till 6 megabyte per sekund, vilket är nedladdningen och uppladdningstider att det tar Internet för att skicka och ta emot information.

Tidpunkt på dygnet

För många typer av Internet, såsom de som är anslutna genom telefonlinjer eller koaxialkablar, kan tiden på dagen vara en faktor. Modem-baserade Internet och DSL båda delade nätverkssystem --- vilket innebär att om många människor i ditt närområde använder Internet, kan det sakta ner din Internet-anslutning på grund av igensatta bandbredd, som är ansvarig för dataöverföringen.

datorminne

Även om du köper en högre hastighet av Internet, kan du bara använda dessa högre hastigheter om datorn har kapacitet. En stor hastighetsfaktor i datorn är mängden minne --- eller RAM --- att den har. RAM är ansvarig för temporär lagring av en dators instruktioner. Brist på RAM innebär att en dator måste lagra instruktioner på hårddisken, som tar längre tid att utföra.

processor~~POS=TRUNC

Processorns hastighet --- eller den hastighet med vilken datorn utför och överför instruktioner --- är den andra aspekten som definierar hastigheten på datorn, liksom dess Internet-anslutning. Om du har en hög Internet hastighet, men inte har en tillräckligt hög processorhastighet, kommer datorn inte att kunna utföra instruktioner snabbt, vilket resulterar i en långsammare hastighet av Internet interaktion.

Virus

En annan möjlig hot som kan bromsa Internet hastighet är ett virus. Om du inte har en bra virus skydd installeras, då virus kan infektera din dator, vilket kan orsaka en enorm minskning av den hastighet med vilken alla operationer utförs, inklusive Internet-anslutning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com