Hur ställa in en statisk IP-adress

September 21

Hur ställa in en statisk IP-adress


Internetprotokolladresser, eller IP-adresser, finns ett antal identifikationssystem som används av datorer. En dator har alltid minst en IP-adress i samband med det vid en viss tidpunkt. Det finns två huvudtyper av IP-adresser, dynamiska och statiska. Dynamiska adresser är ett slumpmässigt genererat IP-adress som tilldelas datorn vid start. Statiska IP-adresser är aldrig förändras IP-adresser som en användare tvingar sin dator att använda. Fördelen med att använda en statisk IP-adress är mindre krångel omfattar brandväggar eller andra säkerhetsfunktioner installerade på din bärbara dator, eftersom dessa funktioner inte hela tiden måste tillåta nya IP-adresser i deras system.

Instruktioner

1 Klicka på ikonen "Starta" längst ned till vänster på skärmen. Klicka på "Kör" alternativet på menyn. Skriv "cmd" i textfältet och klicka på "Kör". En svart Windows dialogruta ska öppnas.

2 Skriv "ipconfig / all" och tryck på "Enter". Information om din IP-adress visas nu. Skriv ner de värden som anges under "Default Gateway", "IP-adress", "Nätmask" och "DNS-servrar." Avsluta "cmd" fönstret.

3 Klicka på ikonen "Starta". Högerklicka på "Kontrollpanelen" och välj "Öppna". Gå till länken "Nätverksanslutningar" och klicka på den. En lista över aktuella nätverksanslutningar visas nu. Högerklicka på den anslutning som du använder för att ansluta till Internet och välj "Egenskaper".

4 Navigera till fliken "Allmänt" och klicka på "Internet Protocol (TCP / IP)" -knappen. Klicka på knappen "Använd följande IP-adress". Skriv in den information som du har spelat in tidigare i "IP-adress", "Nätmask" och "Default Gateway" fält.

5 Klicka på "Använd följande DNS-serveradress" -knappen. Skriv in "DNS-adress" du spelat in och klicka på "OK". Du har nu en statisk IP-adress inställningar.

Tips

  • När du väljer nätverksanslutning för att använda, leta efter en liten jordglob på nätverket eller ord som säger "Internet".

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com