Hur du håller din PayPal-konto Safe

September 18

PayPal kan du skicka och ta emot pengar med andra online utan att behöva avslöja känslig information, såsom ditt bankkonto eller kreditkortsnummer. Slarvig beteende när du använder ditt konto, men utsätter det för hot som äventyrar dess säkerhet, och i vissa fall, din ekonomiska eller personliga information. Ta ansvar för säkerheten i ditt PayPal-konto för att förhindra bedrägeri.

Instruktioner

1 Logga ut från PayPal direkt efter att du är klar med webbplatsen. Detta är särskilt viktigt om du någonsin få tillgång till webbplatsen med hjälp av en offentlig dator på ett bibliotek eller Internet-café. Om du förblir inloggad har nästa användare åtkomst till ditt PayPal-konto - och din finansiella information.

2 Byt lösenord ofta för att minska risken för att någon annan gissa det. Använd en kombination av stora och små bokstäver, siffror och specialtecken, snarare än ett ord eller en fras någon kunde umgås med dig.

3 Undvik transaktioner med användare som du inte känner eller som inte kontrolleras av PayPal. Om du gör det inte bara sätter ditt konto på risk, men om du köper något från en obekräftad användare kan du aldrig få den produkt eller tjänst.

4 Informera PayPal inhemska och internationella resplaner före avresa. Annars PayPal "gränser" ditt konto så fort du försöker komma åt den från en IP-adress dess system inte känner igen. Omvänt, om din kontoåtkomst blir begränsad när du är hemma, har PayPal motarbetas en potentiell attack på ditt konto. I båda fall måste du ringa PayPal och svara på en rad säkerhetsfrågor för att återfå full tillgång.

5 Aldrig gå med på att slutföra ett PayPal transaktion inte använder PayPal - ett bankkonto överföring, till exempel. Om du gör det inte bara kräver att du dela känslig personlig information, men också bort PayPal från allt ansvar i händelse av att transaktionen går snett.

6 Klicka inte på länkar i e-postmeddelanden som påstås vara från PayPal, men som ber dig att ge kontouppgifter, bank eller kreditkortskontouppgifter. Dessa är skadliga, bedragare e-post och resultat i "phishing", där en tredje part får kontroll över ditt konto.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com