Så här öppnar en FTP från en iPhone

April 21

Som en IT-tekniker det lönar sig att kunna göra saker på språng - och i en ålder där linjen mellan datorer och smarta telefoner blir tunnare och tunnare - IT-personal kan åstadkomma mer än någonsin med bara lite liten enhet vid deras sida. I denna artikel kommer jag att förklara hur ett program för iPhone tillåter mig att göra en sak jag måste göra minst tre gånger i veckan: tillgång till en FTP-plats, redigera en fil och sedan kontrollera ändringarna. "FTP On The Go" av Headlight Software låter dig göra allt detta och mycket mer!

Instruktioner

1 Så här öppnar en FTP från en iPhone


Gå till iTunes App Store och ladda FTP på språng. Vid tidpunkten för denna skrift kostnaden är $ 6,99. Installera appen.

2 Så här öppnar en FTP från en iPhone


Tryck på "Skip" för att hoppa över handledningen när du första körningen FTP på språng, eftersom du följer den här guiden.

3 Så här öppnar en FTP från en iPhone


Ange adress, användarnamn och lösenord för FTP-servern. Formatet för adressen vanligtvis är något liknande "ftp.domain.com", men kan vara olika. Kontrollera med ditt webbhotell för rätt adress.

Anlöper hamnen och vägen är valfritt.

Tryck på "Anslut" när du är klar. Att slå på plustecknet kan du bokmärke din ftp uppgifter och lägga till fler FTP-servrar.

4 Så här öppnar en FTP från en iPhone


Hit "Ja, Connect" om ett meddelande dyker upp som säger att anslutningen inte är säker. Denna skärm kommer att visa vilka filer på din FTP.

5 Så här öppnar en FTP från en iPhone


Längst ner i FTP fönstret finns flera kontroller. Ikonen till vänster kan du uppdatera sidan. Den mellersta ikonen kan du sortera efter namn, storlek eller datum. Ikonen längst till höger kan du göra alla typer av FTP-kommandon som Radera alla filer, ladda upp en bild, skapa en fil och skapa en katalog.

6 Så här öppnar en FTP från en iPhone


Välj en fil genom att trycka på det och du kommer att se en grön och en blå pil dyker upp bredvid den. Du kommer också att märka att den nedåtpilen längst ned som en gång var nedtonat är nu aktiv. Pekar på ikonen kan du spara filen till din iPhone. Om du vill visa filer som sparas på din iPhone, klicka på "sparade filer" längst ner.

7 Så här öppnar en FTP från en iPhone


Tryck på den blå pilen. Detta gör att du kan välja att ta bort filen, Byt namn på filen, flytta filen eller ändra behörigheterna. Behörigheter redaktör fungerar precis som en vanlig Unix / Linux CHMOD kommandot.

8 Så här öppnar en FTP från en iPhone


Tryck på "Redigera" och detta kommer att öppna den valda filen på din iPhone så att du kan redigera den. Det kommer också att spara filen till din iPhone, så om det redan finns i sparade filer kan ge dig en varning för att se om du vill ersätta den. I redigeringsfönstret kan du trycka på texten för att öppna iPhone tangentbord och börja skriva bort. Knapparna på undersidan kan du också ändra kodningen av filen, Sök / Ersätt text eller "Gå till" en viss linje siffran i koden. När du är klar med dina ändringar, klicka på "Spara".

9 Så här öppnar en FTP från en iPhone


Tryck på "Web View" längst ner för att förhandsgranska dina filer med den inbyggda webbläsaren.

10 Så här öppnar en FTP från en iPhone


Webbläsaren fungerar precis som alla andra webbläsare; bara skriva in webbadressen och gå. Men om du trycker på nedåtpilen i det övre högra hörnet kommer det att aktivera en särskild funktion som gör det möjligt att spara en länk som du trycker på "sparade filer" på din iPhone.

Tips

  • Du kan faktiskt använda FTP On The Go att förvandla din iPhone till en webbserver eller FTP-server. Bara att gå till "Inställningar" längst ner och rulla ned till avsnittet "Sharing sparade filer". Skjut lämpliga växlar till "On" och det kommer att ge dig en IP-adress som du kan använda för att ansluta till webbservern eller ftp på iPhone från en annan dator. Trevlig!

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com