Hur man gör phpBB Styles

September 6

Hur man gör phpBB Styles


PhpBB Forum är en fri, men fullt fungerande samhällsuppbyggnad lösning. Varje tema använder standard HTML för struktur, och phpBB mall krokar att omfatta varje del av forum funktionalitet. De "imageset" och CSS-formatmallar som används i temat bestämma utseendet och känslan av forumet. Stilen redaktör i phpBB administration panel låter dig skapa egna stilar baserade på standard "prosilver" eller "subsilver" malluppsättningar. Anpassa din stil ytterligare genom att använda någon bildbehandlingsprogram för att ändra temat "imageset."

Instruktioner

1 Gå till din phpBB administration panel från webbläsaren och klicka på "format." Ange ett namn för den nya stilen i "Skapa ny stil" -fältet, som ligger i det nedre högra hörnet. Välj ett tema för att använda som ramverk, såsom "prosilver" och klicka på "Skicka". Välj "Ja" för båda alternativen och klicka på "Skicka". Klicka på "Återvänd till föregående sida" för att ladda fliken "Styles".

2 Klicka på "Teman" och klicka på "Redigera" bredvid det tema du väljer när du skapar din nya stil. Temat mallen visas i editorn panelen. Detta dokument har huvuddelen av stilar, som påverkar hur din tema ser ut. Ändra "Style namn:" värde till önskat temanamn och ange ditt namn bredvid "Modifierad av." Till exempel:

Style name: MyTheme

Baserat på stil: proSilver (detta är standard phpBB 3 stil)

Ursprungliga författaren: subBlue (http://www.subBlue.com/)

Uppdaterad av: Me

3 Anpassa stilar genom att ändra värden för parametrar såsom "font-family", "färg", "background-color" eller "border" när du visar ditt forum i en annan webbläsare flik. Till exempel, för att ändra standard länken färg från grått till rött, redigera värdet "färg" för "a: link" väljare:

a: link {color: # ff0000; text-decoration: none; }

Om så önskas, redigera avancerade stil parametrar såsom elementet bredder och marginaler för att ändra layouten. Klicka på "Skicka" för att spara de ändringar du gör. Om du är osäker på vilken stilar för att ändra, öppna en ny flik i webbläsaren och gå till din administration panel.

4 Klicka på "Styles" och "mallar." Klicka på "Redigera" bredvid ditt valda tema och välj en mall fil som "overall_header.html." Det finns över 100 mallar, var och en innehåller HTML och mall krokar, som styr specifika delar av ditt forum. Du kan använda dessa mallfiler för att referera till struktur och CSS-formatklasser av ditt tema, eller så kan du öppna forumet index i en ny flik i webbläsaren och högerklicka på ett område för att välja "Inspektera Element." Den här funktionen är tillgänglig i Chrome, Firefox och Opera och låter dig visa HTML och CSS-format för den del av webbsidan du har klickat. Använd vilken metod gör det enklast för dig att visualisera hur din stil anpassningar kommer att förändra det övergripande utseendet.

5 Hämta en kopia av mappen "imagesets" för det tema du använder om du vill anpassa dina forum grafik. Mappen "imagesets" ligger på webbservern under "stilar" i ditt valda tema katalog. Använd din favorit bildredigeringsprogram för att öppna varje bild finns i "imageset" mapp medan du tittar på forumet i din webbläsare för att referera till där varje bild visas i mallen. Spara varje bild som du skräddarsy, genom att använda ett nytt filnamn.

6 Återgå till din phpBB administration panel, klicka på "Imagesets" på fliken Format. Klicka på "Redigera" bredvid ditt valda tema och fortsätt att länka varje bild som du vill anpassa din redigerade filen med hjälp av rullgardinsmenyerna. Klicka på "Skicka" för att spara dina ändringar och sedan visa din styrelse index för att se din nya stil i aktion.

Tips

  • När du redigerar bilder, kommer du att märka att vissa filer, såsom "icon_post_delete.gif" innehåller både normal syn på ikonen och "sväva" tillstånd. Den andra bilden i bilden är vad ikonen ser ut när du för muspekaren över det i forumet. Dessa parade bilder kallas "sprites". Det är viktigt att inte ändra storlek eller ändra måtten på antingen grafiskt i sprite bilder om du är ny på att anpassa teman.
  • Om du väljer att redigera HTML i din valda temats mallfiler, vara noga med att inte ta bort phpBB mall krokar om du inte är bekant med vad de gör.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com