Korrekt hållning för keyboarding

June 26

Enligt American Association of ortopediska kirurger, kan vanligt tangentbord användare utföra upp till 200.000 tangenttryckningar varje dag. Anta en felaktig hållning medan du skriver på ett tangentbord kan orsaka ligament, muskel nerv och senskada i ryggen, händer och armar, nacke och axlar, särskilt i utsatta individer. Experter rekommenderar ordentliga layout arbetsstation och hållning tekniker för att minimera risken för att utveckla sådana skador.

Hållning

Kärnan i korrekt hållning för keyboarding är att undvika hunching över slouching, ansträngande eller vridning, så att du arbetar i en naturlig eller neutral, hållning, vilket minimerar belastningen på kroppen. Stolen, skrivbord, tangentbord och bildskärm bör ordnas på ett sådant sätt att det är en rak linje mellan öronen, axlar och höfter, en rak linje mellan dina händer, handleder och underarmar och överarmarna hänga nära kroppen i avslappnat sätt. Dessutom bör du undvika att vila armbågarna på hårda ytor.

sittställning

Den ideala skriva hållning kan uppnås när tangentbordet är placerat under armbågshöjd, för en sittande användare, och basen av tangentbordet sluttar svagt bort från dig. Detta innebär att du kan skriva med dina händer i en neutral position och, rygg, nacke och axlar kan slappna av. Dessutom innebär det en något tillbakalutad sittställning som nedre delen av ryggen vilar korrekt mot svankstöd av stolen och skapar de rätta vinklarna av buken, armbågar och knän för att främja blodcirkulationen.

Head & Neck

Kom ihåg att ditt huvud väger ca £ 8, så du bör placera bildskärmen på en höjd där du kan titta på det levelly, utan att titta uppåt eller nedåt. Upprepade gånger vrida nacken kan orsaka trötthet och muskuloskeletala skador om det fortsätter tillräckligt länge, så placera bildskärmen direkt framför sittposition, snarare än i en vinkel till vänster eller höger. Ett avstånd på ungefär en armslängds avstånd mellan ögonen och skärmen är perfekt.

bärbara datorer

Bärbara datorer, där tangentbordet och skärmen är delar av samma enhet, presenterar en speciell uppsättning av problem när det gäller att korrigera skriva hållning. Nästan oundvikligen måste du böja nacken för att se skärmen, eller nå ner till tangentbordet så att dina händer och handleder är felaktigt placerade. Om du använder en bärbar dator på en regelbunden basis, är det värt att överväga en extern bildskärm och ett externt tangentbord, som lätt kan kopplas bort om du vill flytta din bärbara dator, men gör att du kan arbeta mer bekvämt i ditt hem eller kontor skrivbord under långa perioder.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com