Hur ta isär en Compaq Laptop

January 3

Demontering en Compaq bärbar dator är en mycket komplicerad process, eftersom det finns många delar och komponenter till datorn som måste tas bort en efter en. Detta bör endast utföras av en expert som vet allt om den bärbara datorn och varför det måste demonteras. Dessutom Compaq ändrar placeringen av varje komponent inom den bärbara datorn med varje ny modell. Se över manualen för din Compaq laptop och vet den exakta platsen för varje del.

Instruktioner

Demontering en Compaq Laptop

1 Koppla bort alla strömkällor från den bärbara datorn för att undvika elektriska stötar. Lossa nätsladden och ta ut batteriet.

2 Vänd den bärbara datorn upp och ned. Skruva loss och ta bort alla luckor på undersidan. Detta bör omfatta omslag för hårddisken och minnet. Ta bort minnesmodulen från den bärbara datorn.

3 Ta bort hårddisken från inuti datorn. Den bör ha en etikett på det förklarar hur man tar bort det. Det är vanligtvis fäst till datorn med en skruv. Ta bort skruven och skjut bilresa från skruvhålet för att ta bort den.

4 Ta bort CD / DVD-enhet. Detta är ofta hålls på plats med en skruv som är intill en liten slits. Ta bort skruven och sätta in en skruvmejsel i öppningen för att driva enheten fri från datorn.

5 Lossa tangentbordet. Lossa (men ta inte bort) skruvarna på undersidan som håller tangentbordet på plats, sedan vända på datorn. Tryck ned spärrarna på toppen av tangentbordet (omgiven av funktionstangenterna) och bända bort det med skruvmejsel. Koppla bort tangentbordet från moderkortet genom att försiktigt lyfta låsfliken säkra bandkablar.

6 Koppla kylfläkten. Ta bort skruvarna som håller den på plats och dra kabeln från moderkortet. Skruva loss koppar kylare till grafikkortet och processorn.

7 Lossa och ta bort skruvarna som håller fast grafikkortet och det bör dyka upp något. Håll noga kortet i kanterna och dra ut det ur facket.

8 Vänd på datorn för att ta bort locket. Ta bort alla återstående skruvarna från botten. Det kan finnas skruvar omfattas av gummitätningar i främre hörn locket. Du kommer också att ta bort skruven som håller musmatta.

9 Lyft musmatta ur sitt läge och koppla sin bandkabeln från moderkortet. Gör samma sak med tangentbordet bezel, som är upp nära skärmen. Bänd bezel bort först med en liten skruvmejsel och dra sedan bort med fingrarna.

10 Loss skärmen från den bärbara datorn. Koppla ur skärmen LCD-kabeln från moderkortet och de tre antennkablar som är anslutna till det trådlösa kortet. Dra antennkablar ur sina fästen. Ta bort alla skruvar som håller skärmen på displayen gångjärn på framsidan och baksidan.

11 Ta bort den bärbara datorns övre luckan. Ta bort alla skruvar som håller det. Koppla kablarna som ansluter CMOS-batteriet och fingret scanner. Börja ta bort locket tills du ser den sista kabeln kopplar den till botten. Koppla denna kabel.

12 Separera högtalarmonteringen, trådlöst nätverkskort och modemkortet från moderkortet. Alla dessa är säkrade med skruvar, och talaren har en kabel för att koppla. Koppla bort alla kablar och ta bort alla skruvar som håller moderkortet (inklusive hex dubbar ansluter VGA-port) och ta bort moderkortet.

13 Ta bort processorn från moderkortet om du byter ut moderkortet. Fäst processorn till det nya moderkortet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com