Gigabyte moderkort Felsökning

April 3

Gigabyte tillverkar många typer av moderkort för att tillfredsställa bara om varje dator builder behov. De använder den senaste tekniken för att se till att deras moderkort är snabb, stabil och enkel att installera. Men med vilken dator som helst installation, saker kan lätt gå fel. Fortsätt att läsa för att få några tips, tricks och försiktighet när du felsöker Gigabyte moderkort.

Försiktighetsåtgärder och tips

Alltid jorda dig innan du hanterar moderkort och andra ömtåliga datorkomponenter. Även en liten avgift på statisk elektricitet kan förstöra en komponent och dem som den är ansluten till. Antingen ha en ordentlig handledsrem att ständigt ladda ur statisk elektricitet, eller röra strömförsörjningen (det bör vara ansluten med strömmen) att jorda dig själv.

Det är också en bra idé att hålla ditt moderkort manual i närheten när du felsöker ett problem. Det finns viktig information om modellen, chipset och detaljerade specifikationer så att du kan snabbt hänvisa till det när du arbetar. Besöks hårdvara Internet-forum är också en bra idé att undersöka liknande problem. Ofta vanliga problem kanske redan har lösts - en enkel sökning på Internet med ditt moderkort modellnummer och en fras om ditt problem kommer ibland göra livet mycket enklare.

PCI-kort

Konfigurera Gigabyte moderkort för PCI-kort kan ibland vara svårt. Beroende på vad add-on hårdvara du har (ljud, video och andra styrenheter), kan de orsaka en konflikt. Om du misstänker att en add-on kort är den skyldige, se till att du har hämtat de senaste drivrutinerna för det och återinstallera det. Om det ger dig fortfarande fel, prova att flytta den till en annan PCI-kortplats. Slutligen, ta bort allt från ditt moderkort utom det allra nödvändigaste som behövs för att starta upp och installera varje komponent en efter en för att utesluta eventuella konflikter.

moderkort drivrutiner

Din Gigabyte moderkort bör komma med en CD med olika förare, som ombord ljud och / eller chipset drivrutiner. Ibland är onödigt att installera dessa som Windows installerar vanligtvis standarddrivrutiner för dessa saker. Men om du har problem eller bara vill säkerställa att du får den bästa video och drivprestanda, bör du installera dessa. Alltid besöka Gigabytes supportsida för att du har de senaste drivrutinerna.

BIOS

Moderkortet BIOS är mycket viktigt för att bestämma hur styrelsen interagerar med andra enheter. Det kommer förinstallerad med en BIOS, så det är inte alltid ett behov av att uppdatera den om allt fungerar som det ska. Om det är dock inte att uppdatera BIOS brukar rekommenderas. Detta görs genom att besöka Gigabytes hemsida och ladda ner den uppdaterade BIOS som matchar ditt moderkort modell. Det är oftast en ingår installationsverktyg som guidar dig genom denna process.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com