En handledning om Windows XP MS-DOS kommandofil

April 7

Ett parti skriptfil är en textfil som innehåller en uppsättning Disk Operating System, eller DOS, baserade kommandon. Batch skript består helt av kommandon som kan utfärdas i DOS eller på en Windows-dator från en DOS-prompt. Med Windows XP, som med alla andra Windows operativsystem, kan du enkelt skapa en batch-fil skript för automatisering. Kommandofil skript kan göra en mängd olika uppgifter, men är bäst för uppgifter som annars skulle kräva repetitiva skriva att utföra.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" markera "Alla program" markera "Tillbehör" och klicka på "Anteckningar".

2 Skriv dina gruppkommandon i "Anteckningar" fönstret. Som ett exempel, för första kommandofil skriva ett "Hello World" manus. Skriv följande kod:

@echo Hej världen.

@paus

Den "Echo" kommandot inlägg texten som följer på skärmen. Den "Paus" kommando pausar skriptet. De "@" symboler används för att beteckna kommandon i batch skript.

3 Spara namnlöst dokument som en kommandofil. För att göra detta, klicka på "File" och "Spara som". Klicka på "Filtyp" i rullgardinsmenyn och välj "Alla filer och mappar." Döp filen "script.bat" ersätta "manus" med vilket namn du vill. Klicka på "Spara".

4 Leta upp "script.bat" fil på hårddisken. Dubbelklicka på den för att utföra det.

Tips

  • Läs dokumentationen om batch skript för att se vad andra kommandon som du kan använda. Det finns en mängd av möjligheter helt beroende på vad du vill uppnå med ditt manus.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com