Så att ta isär en Compaq NX7400

November 5

Compaq NX7400 laptop innehåller en rad delar som kan uppgraderas om du vill öka datorns prestanda. Du kan behöva ibland tillgång till bärbara interna komponenter om en del har skadats, till exempel om Bluetooth-modulen slutar fungera. Helt ta isär din Compaq kräver demontering varje komponent i rätt ordning så att efterföljande gömda komponenter är tillgängliga.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och "Shut Down" för att stänga av operativsystemet. Stäng skärmen lock och ta ut strömkabeln från porten på sidan av den bärbara datorn. Vänd över den bärbara datorn och leta reda på batteri porten på den övre kanten av fallet.

2 Tryck ner de två svarta spärrarna under batteriet och skjut dem åt vänster. Skjut batteriet från den bärbara datorn. Ta bort de två krysskruvarna placerade i det nedre högra hörnet av den bärbara datorn. Lyft upp plastkåpan hålls på plats av skruvar för att avslöja hårddisken.

3 Avlägsna Philips skruven som håller den rektangulära hårddisken komponenten till moderkortet. Grip den svarta fliken på toppen av hårddisken och dra ut enheten ur den bärbara datorn.

4 Lokalisera Torx skruv placerad ovanför hårddisken porten. Ta bort skruven med din Torx 8 skruvmejsel och greppa kanten av den bärbara DVD-enhet. Dra enheten åt vänster för att ta bort den från den bärbara datorn.

5 Ta bort de krysskruven placerad till vänster om den tomma hårddiskfacket. Dra bort den fyrkantiga plastlocket hålls på plats av skruven för att avslöja den gröna, rektangulära RAM-modul. Tryck isär flikarna på vänster och höger sida av RAM och skjut modulen ur den bärbara datorn.

6 Leta upp Philips skruv längst till vänster sida av fallet. Ta bort skruven och dra det lilla torget locket av ärendet till avslöja Bluetooth-modulen. Koppla bort den svarta kabeln fäst vid sidan av den rektangulära Bluetooth-modulen. Ta bort skruven som förbinder modulen till moderkortet och lyft ut modulen ur den bärbara datorn.

7 Ta bort de två torxskruvarna placerade direkt under batteriet tomt hamn, som låser tangentbordet på plats. Vänd över den bärbara datorn och dra öppna skärmens lock. Använd en skruvmejsel för att pressa ned plasten spärren ovanför F1-tangenten. Upprepa processen med spärrarna ovanför F5, F9 och F12.

8 Dra upp den övre kanten av tangentbordet så att bottensidan av den blir synlig. Koppla den platta bandkabeln ansluter tangentbordet till den bärbara datorns moderkort. Lokalisera rektangulära metallvärmeplattan under tangentbordet. Ta bort de fyra skruvarna som håller plattan på plats och lyft plattan ur den bärbara datorn.

9 Hitta fyrkantig svart kylfläkten vid den vänstra kanten av moderkortet. Koppla ur kabeln och ta bort de krysskruven på den högra sidan av fläkten. Dra fläkten från moderkortet. Ta bort de fyra skruvarna på metall kylfläns placerad under fläkten. Ta bort kylflänsen för att avslöja den fyrkantiga processorn.

10 Sätt en fla-skruvmejsel i låsskruven under processorn. Vrid skruven moturs för att låsa upp processorn. Lyft processorn rakt upp och ställ den åt sidan.

11 Dra bort plast strömbrytarskyddet placerad under skärmen. Koppla ur kabeln som löper från botten av skärmen till toppen av moderkortet. Ta bort de två torxskruvarna placerade längst ned till vänster och nedre högra hörn av skärmen. Lyft av skärmen den nedre halvan av ärendet till slut ta isär den bärbara datorn.

Tips

  • Om du behöver byta enskilda komponenter i din NX7400 HP säljer Compaq laptop delar på nätet, eller delar är tillgängliga via andra elektroniska återförsäljare webbplatser.
  • hantera aldrig några laptop delar utan att först jorda dig själv. Tryck på dina händer mot något metallföremål som vidrör golvet. Om du inte är ordentligt jordad kan du förstöra komponenter genom urladdning av statisk elektricitet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com