Återställa Windows Bild och fax Viewer

February 15

Återställa Windows Bild och fax Viewer


Windows XP bilder och fax är standardprogrammet som används för att visa många olika typer av bildfiler, inklusive JPG och GIF-bilder. Om du installerar ett nytt program för visning av bilder, kan det hända att programmet i samband med bildfiler förändringar och att avinstallera programmet inte ändra tillbaka. Du kan ändra föreningar standardfilen i Windows XP så att bilder och fax viewer visas när du dubbelklickar på en bild, som den gjorde när operativsystemet installerades.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och klicka sedan på "Kontrollpanelen."

2 Dubbelklicka på ikonen "Mappalternativ". Om du inte ser denna ikon, klicka på "Prestanda och underhåll", och klicka sedan på "Filtyper" under "Se även" till vänster i fönstret.

3 Klicka på fliken "Filtyper" högst upp i fönstret Mappalternativ.

4 Bläddra nedåt i listan tills du hittar "JPG" under kolumnen "Extensions". Klicka på den och klicka sedan på "Ändra".

5 Klicka på "Windows för bilder och fax Viewer" och sedan på "OK".

6 Upprepa för varje filtyp som du vill visa med Windows bilder och fax. Andra filtyper som du kan behöva ändra inkluderar GIF, JPEG och BMP. Klicka på "OK" och stäng Kontrollpanelen när du är klar.

7 Testa bilder och fax genom att dubbelklicka på en bildfil eller högerklicka på den och sedan klicka på "Preview". Om bilden öppnas framgångsrikt i bilder och fax, sluta här. Om ingenting händer, gå vidare till nästa steg.

8 Tryck på Windows och "R" knapparna samtidigt för att öppna en "Kör" dialogrutan. Alternativt, klicka på "Start" och klicka sedan på "Kör".

9 Skriv "regsvr32 / i shimgvw.dll" och tryck på "Enter". Windows visar ett meddelande som bekräftar att förfarandet lyckats. Du bör nu kunna öppna och visa bildfiler med Windows bilder och fax.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com