Marginal Vs. Stoppning i Internet Explorer 7

March 25

Skillnaderna mellan marginaler och utfyllnad är inte klart för en hel del blivande webbdesigners som är nya CSS. Internet Explorer 7 har bättre stöd för CSS än IE6, men webbläsaren har fortfarande vissa särdrag. För att skapa en webbplats som är kompatibla över flera webbläsare, bör du känna till både skillnaden mellan marginaler och utfyllnad, liksom vissa korrigeringar du kan behöva lägga till din kod för att göra en sida visas korrekt i IE7.

marginaler

Marginaler lägga till vitt utrymme runt kanten av ett element. Marginaler påverkar hur nära andra element är till varandra. Marginalerna kan vara antingen positiv eller negativ. Om en marginal värde är tillräckligt låg, kommer element överlappar varandra. Internet Explorer har två icke-standardiserade HTML-attribut, som kallas "TopMargin" och "leftmargin" som rensar den övre och vänstra sidan av ett webbdokument. W3C, en förening som avgör nuvarande webbstandarder, deprecates användningen av dessa attribut, eftersom CSS erbjuder mer flexibla och effektiva lösningar för att uppnå samma resultat. Standardmarginal egenskaper som används i CSS innehålla följande: "marginal", "margin-top", "margin-bottom", "margin-right" och "margin-left".

Stoppning

Stoppning skär fyllmedel längs insidan gränsen av ett element. Till skillnad från marginaler, är stoppning inte transparent. Det antar bakgrundsfärg för elementet den ändrar. Under 90-talet, webbdesigners används ofta "cellpadding" att lägga till ytterligare utrymme till området innanför en tabellcell, men eftersom tabeller inte har mycket ändamål i modern webbdesign, och eftersom CSS kan ge samma effekt, attributet används sällan. Internet Explorer 7 och andra moderna webbläsare använder "padding", "padding-top", "padding-bottom" och "padding-vänster" egenskaper för att lägga till utfyllnad till element.

värden

Marginaler kan använda ett av följande värden: auto, längd,% eller ärva. "Auto" tillåter webbläsaren att definiera storleken på marginalerna, "Längd" anger det fasta värdet för en marginal med hjälp av en enhet som stöds, som "px", "pt" eller "em"; "%" Anger procent av utrymmet marginalen tar upp; och "ärva" antar värdena för det överordnade elementet. Padding fungerar på samma sätt, förutom att den inte innehåller en värde "auto".

quirks

Microsoft fast bugg i IE6 dubbel-marginal som, men införde ett nytt fel i IE7. Internet Explorer 7 ignorerar "margin-bottom" tag i ett flytande element, även om det har inga problem rendering "padding-bottom." En vanlig lösning består av att föra in flottören i ett överordnat element och sedan lägga "padding-bottom" till det överordnade elementet för att uppnå samma resultat som "margin-bottom."


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com